Na vsebino

15. tradicionalni zimski pohod na Krašnji Vrh

Sobotni pohod je bil uspešno izveden. Udeležba je bila velika (63 pohodnikov). Pohoda so se poleg članov našega društva udeležili tudi pohodniki iz sosednjih društev:
Semiča, Novega mesta in Kostanjevice.

Med nami je bilo tudi kar lepo število mladih pohodnikov. Pred startom je pohodnike pozdravil predsednik društva Branko Brodarič. Dan je bil primeren za hojo, nekoliko hladen, a sončen. Snega pa žal ni bilo tako, da je bil pohod bolj pomladanski. Vsi pohodniki so bili zelo zadovoljni.

V Bojanji vasi je bil pri starem vaškem vodnjaku postanek za okrepčitev s čajem, kuhanim vinom in krofi. Na Krašnjem Vrhu pa so bili pohodniki ravno tako postreženi s čajem in kuhanim vinom in krofi pa tudi z ričetom in klobaso, ki so ga tokrat skuhali v Hotelu Bela krajina iz Metlike.

Ravno tako smo udeležencem pohoda overili izkaznice in tistim, ki jih še niso imeli izdali nove. Tudi v koči je bilo zelo prijetno vzdušje.
Pohod je vodil vodnik Jože Jenič, pomagali pa so mu še drugi vodniki našega društva.
Tudi v povratku je večina udeležencev šla peš.

Vir: PD Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj