Na vsebino

2. turnir A lige v 10-ballu (desetki)

V soboto smo se udeležili 2. turnirja 1. slovenske biljard lige v disciplini desetka. Tekmovanje se je, kot ponavadi, odvijalo v prostorih Biljardne hiše Ljubljana na Bavarcu.

Tekmovanje je bilo razdeljeno na kvalifikacijski del, kjer je veljal sistem dvojne eliminacije in zaključni del, kjer je veljal sistem enojne eliminacije z 8 nosilcev in 8 tekmovalcev iz kvalifikacijskega dela.

Tekmovanja sta se udeležila Bor Vrščaj in Davor Polak.

V prvem krogu je Davor premagal izkušenega Bena Messnerja z rezultatom 7:3 in napredoval v drugi krog. Bor, za katerega je bil to prvi turnir v tem tekmovalnem ciklu, je v prvem krogu priznal premoč Marku Metelku z 7:4.

V drugem krogu zmagovalnega dela je po tesnem dvoboju Davor izgubil proti končno 3. Mihi Zajcu s 7:6 in se pridružil Boru v repasažu.

V repasažu je Davor z rezultatom 7:5 premagal Mateja Brajkoviča, Bor pa, po napeti borbi, Svita Pavlinjeka z 7:6.

Naslednji krog je Davorja soočil z mladim Blažem Rusom, kateremu je po kontroverznem dvoboju moral priznati premoč z rezultatom 7:6. Davor je tako zaključil s tekmovanjem. Bor pa je zopet po tesnem dvoboju premagal Maja Badovinca z 7:6 in napredoval v zadnji krog repasaža.

Bor se je v zadnjem krogu repasaža udaril z Marjanom Lesarjem, ga suvereno premagal z 7:5 in se tako uvrstil v zaključni del tekmovanja.

V zaključnem delu mu je žreb delegiral letos izjemnjega Maksa Benka. Bor se je skoncentriral, odigral vrhunsko in premagal Maska z 7:5.

V četrtfinalu pa je naletel na končnega zmagovalca Mitjo Gradišnika, kateremu je priznal premoč z rezultatom 7:2. Bor je turnir zaključil na vrhunskem 5. mestu.

Zopet izjemen turnir z vrhunskimi rezultati.

Čestitke vsem nastopajočim in prejemnikom medalj.

Rezultat Belokranjcev (tekmovalo je 32 tekmovalcev):

5. Bor Vrščaj

13. Davor Polak

Tekmovalni del sezone v 10-ballu (desetki) se bo zaključil z Državnim prvenstvom v tej disciplini 11.12.2021.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj