Na vsebino

22. sezona Teki Dolenjske je zaključena

Ekipa največjega tekaškega društva v Sloveniji Marathon Novo mesto je včeraj pod streho spravila 22. sezono tekaških prireditev Teki Dolenjske.

Letos je v pokalu sodelovalo 14 prireditev, teklo in hodilo je preko 3000 udeležencev, na koncu pa so organizatorji zanje pripravili izvirne spominske plakete in nagrade.

Na zaključnem teku v Bušeči vasi, ki je potekal včeraj, so tekli tudi Belokranjci. Najhitrejša predstavnica Belokranjk, čeprav teče za klub Marathon Novo mesto je bil Maja Slak Hrnjak, ki je s časom 46:57 zasedla 6. mesto v ženski konkurenci, v svoji starostni kategoriji je bila tretja.

Matjaž Pintarič (Tempoo Semič) je v cilj prišel z istim časom kot Maja, v absolutni moški razvrstitvi je to zadostovalo za 39. mesto, v svoji kategoriji je bil Matjaž 16.

Čas 48:43 pa je prinesel najvišjo stopničko v starostni kategorijiF (66 let in starejši) Josipu Petruši (Črnomelj). S tem časom je bil na absolutnem 46. mestu.

Absolutne rezultate včerajšnjega teka najdete TUKAJ, rezultate po kategorijah pa TUKAJ.

Absolutni zmagovalci celotne sezone 2022 za pokal vzajemne pa so postali:

1 mesto: Uroš Avguštinčič (JB Team) in Maja Slak Hrnjak (Marathon Novo mesto),

2. mesto: Miha Povšič (AK Sevnica) in Kim Ameršek (ŠD Kronos) in

3. mesto: Vinko Pečjak (Žužemberk) in Vesna Šuštaršič.

Čestitke vsem tekačem!

Vir: Pro time
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj