Na vsebino

5 članov GZ Semič na "Zagreb Firefighter Stair Challenge"

Gasilci iz Zagreba organizirajo Humanitarni tek po gasilskih stopnicah za Združenje staršev kritično ogroženih otrok - Društvo Kolibrići.

Ideja za tek se je zgledovala po podobnih svetovnih tekih na Novi Zelandiji, v Seattlu itd. Na teh tekih gasilci tečejo tudi v humanitarne namene in tako pomagajo društvom na svojem območju. S tem humanitarnim tekom po stopnicah želijo gasilci s tekom na vrh 31-nadstropne poslovne stavbe preveriti svojo pripravljenost, promovirati gasilstvo, opozoriti na nevarnosti, s katerimi se srečujejo vsak dan, in s tem ponovno pomagati tistim v stiski.

Iz Gasilske zveze Semič se je sobotnega teka udeležilo pet članov in sicer iz PGD Semič Jaka Plut, Jožef Banovec in Blaž Jurejevčič, iz PGD Krvavčji Vrh Toni Plut in iz PGD Gradnik Aljoz Konda.

Ker gre za humanitano noto rezultati niti niso pomembni, vseeno pa lahko poiščete uvrstitve gasilcev v kategorijah EASY (otroci), LIGHT, OPEN in STRONG.

Vir: PGD Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj