Na vsebino

6. krog RLL; Bela krajina : Ihan – 1 : 1

V 6. krogu Regionalne Ljubljanske lige se je domača Bela krajina pomerila z Ihanom. Obe ekipi sta bila pred tekmo na lestvici skupaj, saj jih je ločila samo ena točka, zato je imela tekma dodatni prestiž.

Od začetka tekme je terensko premoč držala Bela krajina, ki je v tem času nanizala nekaj pol priložnosti. Gostje pa so s prvim napadom presenetili domačo obrambo in tako v 20. minuti z golom Tristana Jerina tudi povedli. Do konca polčasa je domača ekipa imela žogo v posesti, vendar so gostje dobro pokrivali celotni prostor in s tem onemogočali konkreten napad. Naj omenimo, da je goste vodil trener Damir Vrabac, ki je igral še v jugoslovanski in zatem tudi v slovenski ligi v ljubljanski Olimpiji, skupaj z našim Robertom Englarom.

Z željo po zadetku je, po navodilu domačega in novopečenega trenerja Saša Farteka, domače moštvo v drugem polčasu od začetka izvajala pritisk na zadnjo obrambo gostujoče ekipe, medtem ko so gostje igrali bolj na kontra napade in imeli nekaj obetajočih akcij. Tako so domači nogometaši v eni izmed akcij po nekaj odbitkih v kazenskem prostoru končno dosegli gol za izenačenje. Najbolj spreten je bil v 63. minuti Denis Dedić, kar je prineslo veselje navijačem in je bil še dodatni polet za naprej. Po želji po vodstvu je Bela krajina nadaljevala ritem igre z nekaj lepimi priložnostmi, vendar se rezultat do konca tekme ni spremenil.

Vir: Nogometna šola Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj