Na vsebino

Aljoša Matko ponovno zadel za NK Bravo

V 4. krogu PLTS so člani NK Bravo gostovali v Celju. Dejan Grabić si je po zmagi proti Sežani obetal še boljše predstave svojih varovancev. Ti so povedli z 2:0, končalo pa se je z delitvijo točk.

NK CELJE - NK BRAVO 2:2 (1:2)
Lotrič 45. (11m), 50.; A. Matko 16., Križan 40.

Žinko z najlepšo priložnostjo in rumenim kartonom

V prvih desetih minutah smo videli zadetek Celja, ki pa je bil razveljavljen. Gril je uvodoma moral še nekajkrat posredovati in vselej je delo opravil odlično. Lepo priložnost za zadetek Brava je imel Aljoša Matko, ki je po podaji Kirma poskusil izjemno atraktivno s peto, a ob tem iztržil le kot. V 13. minuti je nevarno zapretil še Luka Žinko, ki je meril neposredno v domačega vratarja. Žinko je pred tem prejel tudi rumeni karton zaradi posredovanja v obrmabi.

Izjemna akcija in 3. gol Matka v letošnji sezoni

Celjani so v 15. minuti krenili v nevaren protinapad, a je Agboyi sijajno posredoval 16 metrov pred Grilom. Nigerijec je potegnil v protinapad Brava, ki ga je nadaljeval Andraž Kirm po desni strani. Tam je nekdanji reprezentant lepo preigrval, prišel neovirano v kazenski prostor in našel Aljošo Matka, ki je žogo le še potisnil v gol.

Križan vendarle v polno!

Do 40. minute je Bravo nadzoroval srečanje, Gril ni imel večjih težav pred svojimi vrati, ostali pa so bili vseskozi nevarni. V 40. minuti je naposled četverica naših igralcev krenila v protinapad. Celjska obramba je bila razredčena, stvari pa je v svoje roke in noge vzel Mitja Križan. Visoki napadalec je krenil po sredini, žoge nikoli ni oddal, z levico pa je dosegel svoj prvenec za Bravo v 1. ligi.

Celjani izkoristili 11-metrovko

Ko je že kazalo na polčas povsem v znamenju NK Bravo, je Ante Vrljičak v kazenskem prostoru podrl Stojinovića. Odgovornost je prevzel Lotrič in zadel. S tem se je končal tudi prvi polčas.

Znova evrogol! Lotrič drugič v polno

Drugi polčas se je začel s prevlado Celja, ki je svoj trenutek dočakal v 50. minuti. Za 2:2 je še enkrat več zadel Lotrič Tako kot že dvakrat proti Muri, Gril tudi tokrat ni imel nobenih možnosti za posredovanje.

Dobrih 20 minut so potrebovali igralci Brava, da so prišli do obetvne akcije. Znova je bil nevaren Mitja Križan, ki je prišel do strela z leve strani, a je bil Rozman pripravljen.

Vse do zadnjih minut srečanja ni bilo več pravih priložnosti. Naši fantje so bili najbližje spremembi izida v 89. minuti. Miha Kancilija je pobegnil po desni strani, zaposlil Križana, sledila je akcija Agboyija pa poizkus Kirma. Celjani so zdržali, zdržal pa je tudi izid. Tekma se je končala z 2:2, kar je prvi remi NK Brava v elitni konkurenci.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj