Na vsebino

Aljoša Matko; Viola, ki se v Ljubljani počuti odlično

Nogometaši Brava so se v zadnjem krogu prve četrtine prvenstva veselili najvišje zmage. Dejan Grabić in njegovi varovanci so bili uspešni v Velenju, kjer so knape ugnali s kar 4:1, dvoboj pa je že po dobrih 20 minutah odločil dvakratni strelec Aljoša Matko; Viola, ki se v Ljubljani počuti odlično.

"Tekma ni bila posebna lepotica; namen smo dosegli s preudarno igro. Vedeli smo, da je igralna površina nekoliko večja, zato smo potrpežljivo čakali na priložnosti za protinapade in jih tudi dočakali. Bili smo učinkoviti in uspelo nam je, kar smo si želeli. Če sem iskren, tako visoke zmage vendarle nisem pričakoval, toda vedeli smo, da smo sposobni osvojiti ves izkupiček. Ob ugotovitvi, da so se Velenjčani znašli v krizi, je bilo prav tako mogoče predvideti, da bo ta v določeni meri vplivala na njihovo podobo," se je na dogajanje Ob jezeru ozrl Aljoša Matko.

Lahko bi dosegel tudi kakšnega več

Bravo se je veselil tretje zmage, s katero je na vrhu drugega dela lestvice. "Z dozdajšnjim izkupičkom smo lahko zadovoljni. Imamo nekaj točk več od ekip na dnu in upam oziroma verjamem, da bo tako ostalo tudi v nadaljevanju prvenstva. Naš glavni cilj je ohraniti prvoligaški status, po možnosti že pred končnico. V zadnjih krogih bi se radi izognili stresu, ki ga prinašajo odločilne ali celo usodne preizkušnje. Ne bo lahko, nikakor ne, toda prav gotovo se bomo vsi po vrsti trudili po najboljših močeh, da bi želeni cilj uresničili. Imamo dovolj kakovostno ekipo, da je tega sposobna, končni razplet pa bo odvisen od številnih dejavnikov," se zaveda obetavni napadalec, ki je do zdaj zabil pet golov. "S tem sem zadovoljen, čeprav se zavedam, da bi bil lahko tudi kakšen več. Ampak tudi takšen učinek je v redu, vendar se z njim ne smem zadovoljiti, temveč moram stremeti k temu, da bi bilo zadetkov čim več."

Pri mladincih je šlo, zdaj je to preteklost

Je to morda napoved boja za naziv strelskega kralja lige? "Popolnoma jasno je, da si vsak napadalec želi čim več golov, vsak bi bil rad na vrhu lestvice strelcev ali vsaj čim višje. Še naprej bom garal za to, da bi bil čim bolj učinkovit, a se hkrati zavedam, da je to moja prva sezona na prvoligaškem prizorišču," je odvrnil pomembni člen Brava.

Bil sem vesel, ko smo se dogovorili

V rumeni opravi ljubljanskega prvoligaša igra kot posojen igralec Maribora, kamor se je leta 2015 preselil iz Krke. Takšen status je pri mladih zelo pogost, vendar je prav tako res, da ga številni ne sprejmejo z odobravanjem, češ da gre za neke vrste degradacijo; ne manjka niti užaljenosti … "V mojem primeru to nikakor ne velja. Nisem bil in nisem užaljen, ampak sem bil vesel, ko smo se v klubu dogovorili, da bom do konca sezone odšel na posodo, da bi lahko čim več igral in se tako spoznal z zahtevami prvoligaškega tekmovanja. Strinjali smo se, da je to najboljša rešitev. Vsi vemo, kakšna je konkurenca v Mariboru, gotovo ne bi bil v takšnem ritmu tekem, kot sem v tem trenutku, zato je moja naloga, da to čim bolje izkoristim," je poudaril Aljoša Matko.
In kako se je Viola sicer znašla v Ljubljani? "Odlično, vse je v najlepšem redu, nimam se nad čim pritoževati. Navadil sem se na življenje v Ljubljani. Družim se s prijatelji, ki tukaj študirajo, nekatere soigralce sem poznal že od prej in vsi so me lepo sprejeli. Vse je okej."

Vir: Ekipa24.si

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj