Na vsebino

Aljoša Matko z dvema goloma

Zadnjeuvršena na lestvici Gorica je včeraj ekspresno povedla pri Mariboru, ki je po še hitrejšem izenačenju ostal brez branilca, a vseeno je po zaslugi dvakratnega strelca Aljoše Matka slavil s 3:1 in znova zavzel vrh Prve lige.

Tekma v Ljudskem vrtu se je začela ognjevito: že v 4. minuti so gostje povedli, a jim je prednost uspelo ohraniti le dve minuti, po slabe četrt ure pa smo videli tudi že izključitev v vrstah gostiteljev.

Odgovor Maribora je bil silovit: Aljoša Matko se je znašel sam pred goriškim vratarjem Urošem Likarjem, ki je še dobil prvi dvoboj, a v naslednji akciji je bil Matko že uspešnejši. Ključno zadnjo podajo je z desne strani prispeval Rene Mihelič, ki je le eden izmed peterice novincev v začetni postavi vijoličastih v primerjavi z enajsterico, ki je v četrtek izgubila derbi z Olimpijo.

Vmes si je prvi rumeni karton prislužil branilec Maribora Ilja Martinović, ki je nato v 13. minuti še podrl Semirja Smajlagića, in glavni sodnik Asmir Sagrković ni okleval ter je izključil Martinovića. Kot bi izključitev presekala obe ekipi, igra se je umirila, pri čemer so bili z igralcem manj Mariborčani celo podjetnejši.

V 57. minuti je Maribor povedel z drugim golom Matka. Po kotu se je Gorica že ubranila, a nespametno izgubila žogo na 25 metrih. Mešanović se je dokopal do nje in podal Matku na vrh kazenskega prostora, ki je s privzdignjenim diagonalnim strelom dosegel šesti prvenstveni gol.

Ob zaostanku in številčni premoči je Gorica vajeti igre zares prevzela šele v zadnjih 20 minutah. Z izjemno parado v 75. minuti je Ažbe Jug preprečil izenačenje, ko je s skrajnimi močmi odbil strel Smajlagića z glavo. A v končnici je namesto izenačenja sledilo končnih 3:1 za Maribor. V hitrem protinapadu je Jan Repas z leve strani pred golom našel samega Filipa Santosa, ki mu ni bilo težko zatresti mreže Gorice.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj