Na vsebino

Aljoša Matko zadel za reprezantanco (U21)

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let se je včeraj na drugi tekmi domačega evropskega prvenstva s Češko razšla z neodločenim izidom 1:1 in ohranila možnosti za preboj v četrtfinale. Na tekmi Španija - Italija ni bilo zadetkov.

V Celju je bilo pravih priložnosti malo. V 32. minuti je za vodstvo Slovenije iz njene prve priložnosti zadel Aljoša Matko. Po predložku z leve strani je mrežo zatresel iz neposredne bližine. To je bil zgodovinski prvi gol Slovencev na EP-jih v tej starostni kategoriji, na tem turnirju nastopajo prvič.

Zadetek Aljoše si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Čehi so v drugem polčasu močno pritiskali in izenačili v 86. minuti, ko je po nizkem prostem strelu z leve strani pred vrati žogo nesrečno izbijal Nik Prelec in jo preusmeril v lastno mrežo.

V torek še proti Italiji

Slovenci so na otvoritveni tekmi prvenstva v sredo izgubili proti branilcem naslova Špancem z 0:3. V torek ob 21.00 se bodo v Mariboru pomerili še z Italijani. Za četrtfinale morajo premagati azzurrine, Čehi pa ne smejo ugnati Špancev.

SKUPINA B

2. krog, Celje:
SLOVENIJA ‒ ČEŠKA 1:1 (1:0)
Matko 32.; Prelec 86./ag

Slovenija: Vekić, Žinič, Brekalo, Šoštarič Karić, Kolmanič, Zaletel, Gnezda Čerin, Matko (79./Rogelj), Elšnik (70./Petrovič), Prelec (92./Ogrinec), Medved (80./Kolobarić).

Češka: Jedlička, Granečny (46./Šulc), Krejči, Chaluš, Holik (46./Fukala), Sadilek, Janošek, Bucha, Kohut (46./Ostrak), Šašinka (68./Karabec), Lingr (80./Drchal).

Sodnik: Glenn Nyberg (Švedska)

Lestvica:
ŠPANIJA          2  1 1 0 3:0 4 točke
ČEŠKA            2  0 2 0 2:2 2
ITALIJA          2  0 2 0 1:1 2
SLOVENIJA        2  0 1 1 1:4 1     
Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj