Na vsebino

Aljoša Matko že zabija v novem dresu

Aljoša Matko, ki je doslej izkušnje nabiral v pogonu Maribora, bo v novi sezoni kariero nadaljeval v Ljubljani. Mladi Belokranjec je namreč okrepil vrste novega prvoligaša NK Brava in na drugi pripravljalni tekmi pred začetkom sezone v novem dresu že dosegel prvi gol. Nogometaši Brava so se pomerili z malteškim prvoligašem in pokalnim zmagovalcem Balzan FC. Izid je bil 1:1, edini zadetek za domačine pa je dosegel prav Matko.

Šele 19-letni napadalec, ki je v Maribor prišel leta 2015 iz novomeške Krke, je bil v pretekli sezoni prvi strelec slovenske mladinske lige. Na 24 tekmah je zabil kar 31 golov, kar mu je odprlo vrata v prvoligaški nogomet. Matko že nekaj časa uspešno igra tudi za mlajše selekcije slovenske reprezentance. Za dres s slovenskim grbom je zabeležil 43 nastopov in 15 zadetkov. Zanj in za njegov novi klub bo naslednja sezona zgodovinska, saj ne Matko ne Bravo še nikdar nista igrala v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Vir: NK Bravo

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj