Na vsebino

Balkovec bo držal pesti za Brazilijo

Jure Balkovec. Foto: m24.si
Jure Balkovec. Foto: m24.si

Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravila drugi trening pred četrtkovo prijateljsko tekmo z Romunijo v Cluju, v nedeljo pa bodo reprezentanti pred domačimi gledalci v Stožicah proti Črni gori sklenili uspešno tekmovalno leto. Selektor Matjaž Kek je razpolagal z vsemi nogometaši razen Domna Črnigoja, ki je zapustil reprezentančni tabor zaradi bolezni.

Med slovensko izbrano vrsto sta znova tudi Belokranjca Jasmin Kurtić in Jure Balkovec. Slednji računa na pravo podobo slovenske reprezentance in upa, da bosta zadnji tekmi v koledarskem letu dobra popotnica v kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. »Tekmi z Romunijo in Črno goro želimo izkoristiti za novo uigravanje. Selektorju mora vsak posameznik pokazati, na kakšen način lahko pomaga reprezentanci. Oba nasprotnika sta sicer zelo kakovostna in sodita v naš rang. Nadejam se dveh dobrih tekem, na katerih bomo poskušali zmagati. Verjamem, da smo tega tudi sposobni,« je povedal krilni branilec, ki bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu navijal za Brazilijo.

Slovenci so na lestvici Mednarodne nogometne zveze 63., Romuni so 53., Črnogorci pa 69. Z Romuni so se Slovenci nazadnje merili leta 2012 na prijateljski tekmi, takrat je zmagala Slovenija s 4:3. Sicer pa ima Slovenija proti Romuniji še tri poraze, tri remije in zmago. S Črno goro pa ima Slovenija zmago in remi.

Marca se bodo začeli boji v kvalifikacijski skupini H za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji. Slovenci bodo igrali z Dansko, Finsko, Kazahstanom, Severno Irsko in San Marinom.

Vir: NZS

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj