Na vsebino

Balkovec: Pogovori o odnosu kratki, gremo na zmago

Pred četrtkovim odhodom na Malto, kjer so temperature še bolj poletne, slovensko nogometno reprezentanco danes popoldne v drugačnih vremenskih razmerah v Kidričevem čaka še en trening za piljenje forme pred petkovim obračunom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 z Maltežani. Zmaga je nujna, pogovori o igri in odnosu pa so bili jedrnati.

"Kaj točno smo se pogovorili, bo seveda ostalo med nami. Je bilo pa kratko in jedrnato. Vemo, kako smo igrali, vemo, da ni bilo dobro, zavedamo se, da mora biti bistveno bolje, predvsem kar zadeva nas, igralce," je pojasnil Jure Balkovec.

Ta je dodal, da jim na večini tekem ne gre očitati borbenosti. "Lahko pa na tekmi proti Hrvaški, kjer pa te tudi kakovost tekmeca nekako prisili, da je vse skupaj videti slabo, ob vsaki napaki pada samozavest in podobno," je še dejal. Česa podobnega si na tekmi proti Malti ne smejo dovoliti, ob šestih točkah zaostanka za vodilnima ekipa v skupini H so tri točke v Ta'Qaliju nujne.

"Gremo na zmago kot vselej. Upam, da nam bo uspelo, saj so pred nami zadnje štiri tekme," je povedal Balkovec, ki se noče obremenjevati z možnimi scenariji do konca kvalifikacij. "Osebno lahko rečem le - štiri tekme, štiri zmage. To je edino, na kar lahko merimo, če se želimo pogovarjati o možnostih za SP," je dodal.

Verjame pa, da bo imela Slovenija tudi nekaj več prostora na Malti. "Ponavadi se domača ekipa doma ne zapre toliko, mogoče bo zato kaj več prostora in upam, da ga bomo izkoristili. Se pa zna Malta dobro postaviti in jo je težko prebijati, tako da bo treba izkoristiti vsako priložnost," je še povedal Balkovec.

Slovenija se bo z Malto merila 8. oktobra ob 20.45, z Rusijo pa 11. oktobra, prav tako ob 20.45. Rusija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 37., Slovenija 64., Malta pa 171. Z Rusijo se je Slovenija v teh kvalifikacij že pomerila v gosteh in izgubila z 1:2, Malto pa je v začetku septembra doma premagala z 1:0.

V skupini H po šestih krogih vodita Hrvaška in Rusija s po 13 točkami, Slovaška jih ima devet, Slovenija sedem, Malta in Ciper pa po štiri.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj