Na vsebino

Basket4kids: Vrani suvereni na domačem terenu

S ciljem, da najmlajšim vlije dodatnega poguma, da se posvetijo košarki, je Sportklub organiziral projekt Basket4kids, ki se je v soboto s prvim kvalifikacijskim turnirjem na Vranskem začel tudi v Sloveniji. Zmagovalci uvodnega turnirja so domači Vrani.

Zanimive košarkarske predstave si je na Vranskem s tribun ogledal tudi ambasador projekta Basket4kids Matjaž Smodiš, ki je na ogled postavil evroligaško trofejo, ki jo je osvojil z moskovskim CSKA-jem. Nekdanji slovenski reprezentant je mladim košarkarjem na dušo položil besede, da naj predvsem uživajo v igri.

Skupno smo videli šest zanimivih obračunov. Največ so pokazali člani domačega kluba. Vrani so slavili na vseh treh preizkušnjah. Sprva so s 63:11 odpravili Kolpo, nato pa še Grosuplje s kar 53:6. Na zadnji in hkrati odločilni tekmi turnirja je bila zasedba trenerja Žana Ocvirka v najbolj zanimivi predstavi celotnega dne z 38:32 boljša od ekipe iz Krškega, ki je na koncu zasedla drugo mesto. Domači so blesteli predvsem z meti izza črte, s katerimi so goste spravljali v obup.

Končno tretje mesto so zasedli člani Črnomlja, četrto pa zasedba iz Grosupljega.

Basket4kids, Vransko, 17.02.2018:

1. Vrani Vransko
4. Posavje Krško
3. Kolpa Črnomelj
4. Grosuplje

Vrani Vransko : Kolpa Črnomelj 63:11
Grosuplje : Posavje Krško 21:38
Vrani Vransko : Grosuplje 53:6
Kolpa Črnomelj : Grosuplje 32:21
Kolpa Črnomelj : Posavje Krško 33:43
Vrani Vransko : Posavje Krško 38:32

Vir: Sport Klub

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj