Na vsebino

Bela krajina - Arne Tabor 69 2:0

V 8. krogu Regionalne ljubljanske lige si je priblizno 150 gledalcev ogledalo dvoboj domače Bele krajine in gustojoče zasedbe Arne Tabor 69. Bil je to neposredni dvoboj, saj je domače moštvo pred tekmo zasedalo drugo mesto in imelo dve točki prednosti pred četrto uvrščenim gostujočim moštvom iz Ljubljane.

V prvi polovici prvega dela igre je Bela krajina držala žogo in imela terensko premoč, kljub temu se ni ponudila večja priložnost za zadetek. Gostje so vzpostavili ravnotežje v drugi polovici prvega polčasa in tudi nanizali nekaj polpriložnosti. Največjo je Arne Tabor imel pred koncem prvega dela, saj je ob predložku njihov napadalec s strelom z glavo za las zgrešil domača vrata. Igrala se je že 45. minuta, ko je Matic Mrvič s hitrim begom po levi strani prišel pred gostujočega vratarja in ga premagal s prefinjenim udarcem po tleh ter Belo krajino popeljal v vodstvo z 1:0. Po zadetku je glavni sodnik označil konec prvega polčasa. Naj omenimo, da so gledalci v prvem polčasu videli pravi »fair-play«, kjer je ob poškodbi gostujočega igralca, domači fizioterapevt takoj priskočil na pomoč.

V drugem polčasu je igra večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma, kjer so se nizale polpriložnosti na obeh straneh. Zaradi pospešenega ritma igre je večkrat prišlo tudi do ostrih dvobojev, prerivanja nogometašev po dosojenih prekrških in posledično rumenih kartonov. Domači navijači so zaznali pritisk gostov proti koncu tekme, zato so tudi nudili dodatno pomoč z navijanjem. Že v 93. minuti pa je s hitrim prenosom žoge na gostujoče polovico Žiga Kočevar z lepim udarcem izven 16-metrskega prostora, zadel za končnih 2:0.

Po 8. krogih si Bela krajina s Kočevjem in Trebnjem deli vrh lestvice z enakim številom točk.

Vir: Nogometna šola Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj