Na vsebino

Belokranjke z EP s štirimi medaljami

V Bukarešti, prestolnici Romunije, je od 27. do 29. oktobra potekalo evropsko prvestvo v ju-jitsu za kadete in mladince. Barve domačega kluba Ninja Črnomelj so zastopale: Jasmina Kovač, Iva Simčič, Eva Puhek in Nastja Simčič.

Jasmina Kovač (kadetinje -52 kg)
Jasmina je prvo borbo premagala italijansko nasprotnico z rezultatom 12:9. Drugo borbo je izgubila proti nasprotnici iz Francije, aktualni svetovni prvakinji. Tretjo borbo je premagala italijansko nasprotnico in sicer predčasno s “full ipponom”. Prav tako tudi nasprotnico iz Nemčije. V borbi za tretje mesto pa je premagala domačinko.

Iva Simčič (kadetinje -57 kg)
Prvo borbo je v zadnjih napetih sekundah premagala nasprotnico iz Italije. V drugi borbi je klonila proti Avstrijki, ki je nato postala evropska prvakinja. Nato pa je suvereno premagala še nasprotnico iz Italije in Grčije. V borbi za 3. mesto pa se je pomerila s prijateljico iz slovenske ekipe ter jo premagala. Iva je tako osvojila tretje mesto.

Eva Puhek (kadetinje -63 kg)
V kategoriji do 63 kilogramov sta nastopili dekleti iz domačega kluba. Eva je prvi dve borbi proti Romunki in Nizozemki predčasno zaključila, saj je obe premagala s “full ipponom”. Nato je za dve točki izgubila proti ruski tekmovalki. V borbi za tretje mesto pa je premagala nasprotnico iz Nemčije.

Nastja Simčič (kadetinje -63 kg)
Nastja je v prvi borbi premagala aktualno svetovno prvakinjo iz Nemčije. Naslednjo borbo je izgubila proti italijanski nasprotnici, katera je kasneje zmagala. V borbi za tretje mesto pa je suvereno s “full ipponom” premagala nasprotnico iz Italije.

Punce so pokazale srčne borbe in zagotovo je to eden izmed izjemnih rezultatov tako kot za belokranjski klub kot tudi za slovensko reprezentanco. V zadnjih dveh letih so v Črnomelj pripeljale sedem medalj iz evropskih in svetovnih prvenstev.

Vir: ŠD Ninja Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj