Na vsebino

Belokranjski judoisti na državnem prvenstvu v Lendavi

V športni dvorani v Lendavi je v soboto potekalo državno prvenstvo v judu za starostni kategoriji U18 kadeti / kadetinje in U12 mlajši dečki / mlajše deklice. Tekmovanja se je skupno udeležilo 164 tekmovalcev (110 fantov in 54 deklet) iz 33 judo klubov po državi. Belokranjski judoisti so se tega tekmovanja udeležili prvič, kljub temu pa so prikazali zelo dinamične borbe, čeprav so bili njihovi nasprotniki več kot tri leta starejši in posledično tudi z več borbenimi izkušnjami.

Kristjan Kočevar je v prvi borbi svojega nasprotnika zlahka premagal z ipponom, čeprav je imel ta višjo stopnjo pasu in tudi več borbenih izkušenj. V naslednjih dveh borbah pa Kristjanu kljub njegovi izredni borbeni tehniki, nasprotnika ni uspelo premagati, zato se ni uvrstil na zmagovalne stopničke. V skupini 29 tekmovalcev je osvojil 9. mesto.

Adrijan Šarić judo trenira šele prvo sezono, česar pa v njegovi borbi na tem tekmovanju ni bilo opaziti. To je dokazal v svoji drugi borbi, ko je nasprotnika vrgel s tehniko tae-otoshi za waza-ri, vendar pa je Adrijana njegov nasprotnik v nadaljevanju borbe premagal in mu s tem preprečil nadaljnje borbe za medalje. Osvojil je končno peto mesto.

Tudi Neji Štricelj, ki se je na judo tatami vrnila po večletnem premoru, se ni uspelo uvrstiti v borbe za medalje. Letošnje državno prvenstvo je končala že po prvi izgubljeni borbi. Njena nasprotnica je imela kar štiri stopnje višji pas, zato Neja praktično ni imela možnosti zmage.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitam in jim v bodoče želim čim boljše uvrstitve.

Vir: Judo klub Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj