Na vsebino

Boris Pupič na dirki "Trans Am bike race"

V nedeljo popoldne se je začela dirka "Trans Am bike race", torej, dirka po Ameriki. Gre za vsakoletno kolesarsko preizkušnjo s štartom v Astorii (Oregon) na zahodni obali ZDA in ciljem na vhodni obali v kraju Yorktown (Virginija). Kolesarji med tema dvema točkama peljejo skozi 10 ameriških zveznih držav, razdalja med štartom in ciljem pa je 6.800 kilometrov!

Udeleženec te ultra kolesarske preizkušnje je tudi Boris Pupič iz Črnomlja (štartna št. 46), katerega pot lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Boris je od nedelje prevozil že 950 kilometrov. Kot že velikokrat, je Boris tudi na tej preizkušnji sam, brez logistične podpore, vendar tokrat to velja za vse udeležence preizkušnje.

Poleg Borisa je na tekmi še en slovenski predstavnik; Andrej Zaman s štartno številko 3. Trenutno je Andrej nekoliko pred Borisom, saj je prevozil cca 1.100 kilometrov.

Dirko od zahodne do vzhodne obale ZDA lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Leta 2014 je bil o dirki posnet tudi dokumentarec. "Trailer" si lahko ogledate TUKAJ, naročite pa ga lahko na naslovu TUKAJ.

Naj še povemo, da najhitrejši kolesarji potrebujejo okrog 18 dni, da opravijo z nalogo kar pomeni, da v povprečju na dan prevozijo 377 kilometrov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj