Na vsebino

Črnomaljski planinci na 2014 m visoki Debeli peči

Planinsko društvo Črnomelj je v soboto organiziralo izlet na najvzhodnejši dvatisočak v Julijskih Alpah. Pridružilo se nam je še nekaj ljubiteljev planin iz Novega mesta. Zgodaj zjutraj smo se z avtobusom odpeljali proti Alpski dolini Krma. Na izhodišču pred Kovinarsko kočo smo se razdelili v tri skupine, saj smo se odločili vrh osvajat po treh poteh različnih težavnostnih stopnjah: zelo zahtevno lovsko pot, zahtevno označeno pot, obe iz severne strani, ter lahko pot iz južne strani iz Medvedje konte. Vreme za hojo je bilo odlično na vse strani lepi razgledi posebej na okoliške vrhove in očaka Triglav na katerem se v soncu lesketa obnovljen Aljažev stolp. Očarale so nas prelepe jesenske barve dreves, posebej zlato rumenih macesnov. Tako smo v prelepem vremenu vsi osvojili vrh, nekateri pa še sosednji vrh Brdo.

Z vrha smo vsi skupaj sestopili do Blejske koče na Lipanci, kjer smo imeli pavzo in malico. Nekaj časa smo še uživali na soncu in nato sestopili do avtobusa. Med potjo smo naredili analizo ture. Skupna ugotovitev je bila, da smo na lep način izkoristili verjetno še zadnji tako lep in topel dan v letošnji jeseni.

Vir: PD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj