Na vsebino

Črnomaljski planinci na Dobrči

Tudi pozimi gore privlačijo, še posebej, če so tako lepo zasnežene kot so sedaj. Tako smo se v nedeljo planinci odpravili v sredogorje na 1634 m visoko Dobrčo. Z avtobusom smo se odpeljali do vasice Brezje pri Tržiču. Na izhodišču nas je pričakala domača vodnica iz PD Križe s prijateljico. Pogostile so nas s pijačo in piškoti.

Tu se opremimo, dobimo podatke o stanju na poti in se odpravimo proti vrhu. Na razglednih točkah se ustavimo za čaj in lepe razglede po Tržiški dolini. Po dveh urah zmerne hoje pridemo do križišča kjer se pot odcepi proti vrhu. Skupina osemnajstih planincev se po globokem snegu odpravi na vrh, ostali pa nadaljujemo pot proti koče. Celo pot hodimo po snegu, drevesa zasnežena prava zimska pravljica, kar se vidi tudi iz priloženih slik. V prijazni koči si privoščimo daljši počitek. Kmalu pride tudi skupina z vrha. Okrepčamo se s pijačo in malico.

Ob dogovorjeni uri se zberemo pred kočo, naredimo skupinsko sliko in se odpravimo na izhodišče, kjer na čaka avtobus. Sestop ni bil preveč zahteven, saj je bil sneg mehak in suh. Po kratkem počitku se poslovimo od naših gorenjskih prijateljev Dragice, Anke in Slavka. Zadovoljni z lepo izkoriščenim dnevom se odpeljemo proti Črnomlju. Med potjo naredimo analizo ture, vsi so zadovoljni, čestitam vsem za osvojen vrh in ostalim, ki so prišli do koče. Hvala vodnikom za pomoč pri vodenju. Posebej bi pohvalil najmlajšo sedem letno planinko Ivo mojo vnukinjo, saj je bila celo pot vesela in nasmejana in nam je tako s svojo igrivostjo in dobro voljo polepšala dan.

Pridružite se nam na naslednjih izletih.

Vir: PD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj