Na vsebino

Dan športa in dobrodelnosti v Metliki

Foto: Zavod Metlika
Foto: Zavod Metlika

V Metliki je minuli konec tedna v sklopu Dneva športa na Pungartu potekal 5. Anžetov triatlon. Športnik Bogomir Dolenc s Športnim društvom E.M.I. s tovrstnimi dobrodelnimi športnimi dogodki zbira denar za otroke, obolele za rakom in drugimi težkimi neozdravljivimi boleznimi. Anžetovi triatloni se odvijajo po vsej Sloveniji v spomin na Anžeta Žveglerja iz Selnice ob Dravi, ki je imel prav tako veliko željo po športu in je bitko s težko boleznijo izgubil leta 2019.

Triatlonci so se v jutranjih urah podali na plavanje v reko Kolpo, sledilo je kolesarjenje po lokalnih cestah v okolici Metlike, tekaški del pa je potekal v samem središču Metlike, kjer je bil tudi osrednji prireditveni prostor športnega dogodka. Na Anžetovih triatlonih vsak sodeluje po svojih zmožnostih. Pomembno je gibanje in sodelovanjem, vsak udeleženec pa s prijavnino donira za otroke z rakom.

Dobrodelni dogodek je potekal v sodelovanju z Občino Metlika, Zavodom za turizem, kulturo in šport Metlika, Športnim društvom Pungart ter ob pomoči številnih prostovoljcev in organizacij.

Dobrodelno akcijo lahko še vedno podprete s svojo donacijo na:

TRR: SI56 0443 0000 0433 025 (Nova KBM d.d.)
Namen: Anžetovi triatloni
Sklic: 2022-1218

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj