Na vsebino

Dan športa na Pungartu dosegel pričakovanja

V soboto sta ekipi Kluba belokranjskih študentov in Pungarta Metlike organizirali Dan športa na Pungartu. Dogodek je sicer poimenovan po igrišču Pungart, vendar pa se je dogajanje odvijalo na dveh igriščih, še izza Osnovne šole Metlika. Na prizoriščih je tako potekal malonogometni turnir, košarka je bila zaradi predvidljivega slabega vremena žal odpovedana, otroci pa so se zabavali v premagovanju ovir in ustvarjalnih delavnicah.

Celodnevno dogajanje na dveh igriščih – izza šole in na Pungartu – je ponudilo vsakemu nekaj. Igralcem napete dvoboje, obiskovalcem in navijačem nekaj živčnosti in močnega stiskanja pesti, otrokom ogromno zabave in veselja, organizatorjem pa veliko zadovoljstvo in nadaljnjo željo po izboljšanju in nadgradnji dogodka.

Tekom dneva se je na glavnem prizorišču, torej na Pungartu, odvilo kar nekaj dodatnih aktivnosti, natančneje, potekale so raznorazne spretnostne igre (spretno streljanje na gol), najboljšim pa smo podelili drese znanih slovenskih/belokranjskih športnikov – drese Blaža Vrhovca, Stefana Savića, Nika Omladića in Martina Kramariča.

Malonogometni turnir je presenetil s požrtvovalnostjo, lepo, športno igro. Do zadnjega trenutka smo bili priča napetim dvobojem. Finalni obračun je potekal med ekipo ŠTD Vinica in Pivovarno Ressel (Selo ljubavi). Rezultat finalne tekme je bil do zadnjih trenutkov odločen na 1 : 0 za ekipo iz Kalc – Nakla pri Podbočju, nato pa je 12 sekund pred koncem rezultat izenačil Rene Verbanec (ŠTD Vinica). Sledili so penali in zmagali so boljši – fantje ŠTD Vinica. Prehodni pokal ekipe Pungarta Metlike tako ostaja v Beli krajini, osvojiti pa ga bo moč ponovno naslednje leto. Lestvica:

  1. mesto: ŠTD Vinica
  2. mesto: Pivovarna Ressel (Selo ljubavi)
  3. mesto: Six-pack Corone

Igralcem smo dodelili še nekaj nazivov, in sicer:

  • najboljši strelec Miha Rožman (prejel dres Jureta Balkovca),
  • najboljši igralec: Matevž Sodič (prejel dres Rudija Vancaša Požega),
  • najboljši golman: Matic Brozovič (prejel dres Nejca Vidmarja),
  • peterka: Davor Brčina, Tadej Frankovič, Miha Rožman, Matevž Sodič in Matic Brozovič.

»Če celotno dogajanje strnemo v nekaj besed, lahko rečemo, da je dogodek dosegel pričakovanja. Ponovno smo pokazali in dokazali, da lahko Bela krajina stopi skupaj in s skupnimi močmi organizira tudi tako velik športni dan, kot je bil Dan športa na Pungartu 2019. Velika zahvala gre vsem, ki so na kakršen koli način pomagali pri organizaciji dogodka, vsem pridnim/delavnim rokam, vsem sponzorjem, županu občine Metlika, gospodu Darku Zevniku, za podporo in pomoč, Ljudski knjižnici Metlika in direktorici, gospe Marti Strahinič, za nujno potrebne skladiščne prostore, in nenazadnje vsem vam, dragi obiskovalci, ki ste prišli in podprli sobotno dogajanje,« je dejal eden izmed organizatorjev dogodka, Mitja Žugelj.

Andrija Novosel (tudi eden izmed organizatorjev) pa je nadaljeval: »Obljubimo lahko, da si bomo prizadevali ohraniti tradicionalna športna druženja na Pungartu in da lahko naslednje leto pričakujete še več.«

Dogodek so podprli: Mladinski kulturni klub Bele krajine Črnomelj,Trsnica Žugelj, Magovec, Ključavničarstvo Spudič, Cvetličarna Brinc, Kolpa, Hitra žlica, Osebno trenerstvo Vito, Enes Tatarevič, Prevozi Dragovan – Drašiči, Cvetličarna Šikonja, Biro bonus, Bradica Karlo, Bartus, Trgoles, Gradbeništvo Žokvič, Pakar fasaderstvo, Pletisa, Matiček Semič, Bar life, Resnik trgovina in prevozi, Picerija Klepec, Status, Kip kop, Catering Špec, Helitech, druga specializirana gradbena dela, d.o.o., KK Kolpa, Vinska klet Dolc, Vinska klet Pečarič, Pinot, Pizzeria Julija, Sturm, e-študentski servis, KBŠ, Majske igre, Vizir, Pri starem Pildu, Vinska klet Metlika, Prus, Domačija Kuzma, Kamnarstvo Muc, Brinc Grafika.

Vir: Klub belokranjskih študentov in Pungart Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj