Na vsebino

Dan športa na Pungartu

Dan športa na Pungartu 2022 se je odvil v soboto, 16. julija, in s predstavljeno organizacijo dogodka upravičil pričakovanja mnogokaterega obiskovalca. Na štirih igriščih, lociranih na Pungartu in za Osnovno šolo Metlika, so se v soboto odvili turnirji treh različnih športov – nogometa, ki vselej ostaja osrednji del projekta, košarke in odbojke. Poleg tekmovanj so organizatorji ponudili še jutranjo jogo z Zdenko Kavčič, celodnevno dogajanje za otroke, dobrodelni triatlon, ki ga je izvedel Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika, ter odlično ponudbo hrane, ki so jo prepustili Bartušu.

Organizatorji dogodka, Športno društvo Pungart, so v soboto presenetili s športnim dnevom, o katerem bo v Metliki, pa tudi izven meja Bele krajine, slišati še dolgo. Dogodka so se namreč udeležile ekipe iz celotne Slovenije, ki so tudi po koncu projekta zapisale, da je športni dan v Metliki daleč najboljši športni dogodek v Sloveniji in da se ga bodo udeležile tudi v bodoče. Celodnevnega dogodka se je udeležilo 50 prijavljenih ekip nogometa, košarke in odbojke, skupaj z obiskovalci pa je dogodek štel okoli 1500 ljudi (ali več).

Obiskovalci dogodka si bodo Dan športa na Pungartu 2022 zagotovo zapomnili po atmosferi pred finalno tekmo malega nogometa, ki so jo pričarali metliški navijači Antikristi, ter po odličnih igrah nogometa, košarke in odbojke. Kljub temu, da sta finale malega nogometa odigrali tuji ekipi, je bilo vzdušje na Pungartu neverjetno, prehodni pokal pa je šel v roke Žlote Panne, to je ekipe iz Ljubljane.

»Cilji za prihodnje Dneve športa na Pungartu so od nekdaj bili in ostajajo veliki. Naša največja želja je, da bi v društvo privabili nove člane, ki bi zgodbo o boju s športom za lepši jutri peljali naprej,« je dejal predsednik društva, Marko Jankulov, ter dodal, da je organizacijski ekipi letošnje leto uspelo nekaj, kar si leta 2018, ko so Dan športa na Pungartu organizirali prvič, niso niti predstavljali. »Iskrena hvala Zavodu Metlika, za doprinos triatlonskega dobrodelnega dogajanja, ter gospodu Bogomirju Dolencu. Iskrena hvala Mimitu in Duškotu, za odlično ponudbo hrane. Hvala ravnateljici Osnovne šole Metlika, gospe Željki Janjac, za izkazano zaupanje in prostore šole, gospe Marti Strahinić, za dovoljenje uporabe prostorov Kulturnega doma Metlika, hvala ekipi prve pomoči Rdečega Križa Metlika, hvala županu, gospodu Darku Zevniku, ter občini, za finančno podporo ter pomoč pri izvedbi projekta, hvala Komunali Metlika, za letošnje odlično sodelovanje, hvala Zdravstvenemu domu Metlika, za pripravljeno dodatno ekipo prve pomoči … Skratka, hvala prav vsakemu delčku mozaika, saj je čisto vsak, ki je vložil kakršen koli košček truda v Dan športa na Pungartu, zaslužen za to, da je dogodek uspel. Posebej prostovoljci in drugi soustvarjalci dogodka, obiskovalci, navijači, vsi,« je zaključil predsednik društva, Marko Jankulov.

Športno društvo Pungart Metlika je nedvomno dokazalo, da lahko s športom ustvarimo lepši jutri. Postopoma, korak za korakom, a vztrajno.

Vir: Športno društvo Pungart Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj