Na vsebino

'Danes prevladujejo ženske, ker so bolj korajžne'

Včeraj je bil že drugi dan letalske prireditve Skydive v Prilozju. Da ne bi kaj zamudil sem prišel v Prilozje že zgodaj zjutraj. Na videz se ni nič dogajalo. Malo smo posedeli v paviljonu in že sta tu Patrik Passe in Wilhem de Groot. Tudi oba psička sta veselo gledala v nedeljsko jutro. Z Jožetom in njegovim bratrancem Igorjem se spustimo v klepet. Potem izza vogala pride bosonogi še Even Rokne.

Na prijavni postaji ali kot oni pravijo manifestu že Sandi Grubelič pridno vnaša nekaj v računalnik. Medtem pride tudi Jože Vidrih in pripravlja Pilatusa za današnje operacije, ki jih ne bo malo. Verjetno več letov kot včeraj, ki jih je bilo deset. To pomeni sto skokov. Vse kar je še potrebno postoriti pa so tu še Kristjan, Jernej, Nejc, Borut in Igor.

Jože je iz hangarja potegnil dobrega starega Falkeja in z Igorjem njegovim bratrancem sta si ogledala domovino njihovih prednikov. Smer poleta - Radovica.

Potem so se zbirali še padalci. Na ponjavi zlagajo padala Ana, Matej, Domen, Nejc in Karlo. Pod budnim očesom inštruktorja Tonija zlagajo svoja padala, da ne bi šlo kaj narobe. Tu sem opazil tudi Jurico Žitka iz kluba Krila Kvarnera iz Reke. Na prijavnici opazim Romana Pavloviča. On bo skakal, mamica Milena pa doma kuha nedeljsko kosilo. Tako je treba uživati, da kaj ne pobegne.

Proti poldnevu se padalci vkrcajo v Pilatusa in skoki se lahko začnejo. Vsakokrat Jernej Jurkaš vzame v tandem drugo padalko. Danes prevladujejo ženske, ker so bolj korajžne. V spominu mi ostane skok v tandemu Helene Košmrlj, ki je prišla s družino in vsi skupaj so zelo uživali, ko je mami skočila.

Dorči Smrekarjev je pripeljal iz Stične legendo Marjana Jermana. Malo smo se zezali in pogovorili, nato sta odfrčala proti Stični.

Vmes je na panoramo vozil Igor in vse je teklo kot namazano. Matjaž je bil vodja letenja in tudi skrbel, da je bilo vse OK. Celi ekipi kapo dol, se vidi, da so pravi profesionalci.

Proti večeru se ves premočen odpeljem proti domu. Z Jožetom zavijeva v Podzemlju na hladno pijačo, nad glavo pa je še zmeraj hrumel Pilatus z Jožetom Vidrihom.

Dva dni vrhunske prireditve mi bo ostalo v prijetnem spominu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj