Na vsebino

Darja Kapš na čelu Šahovske zveze Slovenije

Milan Brglez, kandidat za predsednika Slovenije, je odstopil s čela Šahovske zveze Slovenije (ŠZS). Vodenje je po sklepu upravnega odbora in statutu zveze do volitev, ki bodo marca prihodnje leto, prevzela Belokranjka Darja Kapš, nekdanja šahistka in dosedanja podpredsednica ŠZS.

Darja Kapš je prva Slovenka, ki je leta 2005 osvojila naziv šahovske velemojstrice, bila je tudi podpredsednica organizacijskega odbora obeh evropskih prvenstev v Sloveniji.

Za šah jo je v otroških letih navdušil dedek. Talent je nato razvijala v Šahovskem društvu Stari trg ob Kolpi pod mentorstvom Vinka Kobeta, ki je bil več desetletij gonilna sila razvoja šaha v Poljanski dolini ob Kolpi. Da je lahko trenirala v takrat najboljšem šahovskem klubu v Sloveniji LŠK Metalka, se je vpisala na srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Kasneje je bila tudi članica novomeškega kluba Krka.

Kapševa se lahko pohvali z dvema naslovoma državne prvakinje in je edina Slovenka z dvema medaljama z evropskih članskih šahovskih tekmovanj.

Leta 2018 je z reprezentanco v Gruziji odigrala zadnji turnir in tako sklenila bogato športno pot.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj