Na vsebino

Do petdesete bodo zagotovo vztrajali, potem pa ...

Vse od leta 1977 sosednji vasi Tribuče in Butoraj ustvarjata edinstveno nogometno zgodbo, ki ji ni para daleč naokoli. Tradicionalno nogometno tekmo, ki v zadnjih letih poteka izmenično na dveh lokacijah, sta ekipi sosednjih vasi na praznični ponedeljek odigrali že 46-ič.

Ob prelepem vremenu se je na Butoraju zbralo okoli 100 gledalcev, ki so še dolgo po tekmi obujali spomine na pretekle tekme in se strinjali, da je potrebno vztrajati vsaj do zlate 50. tekme, »potem pa bo kar bo«.

Simpatični sosedski nogometni derbi so do leta 1992 igrali vsakič na 1. november, potem pa so tekmo prestavili na 31. oktober. Igrali so ne glede na vremenske pogoje, tudi sneg jih ni ustavil. Samo enkrat so se morali zaradi vremena preseliti v dvorano. Tudi sodnika prvih 20 tekem niso imeli. Vedno je vse temeljilo na prijateljstvu, mladi rodovi pa skrbijo, da se tradicija ne prekine.

In rezultat? Ta je drugotnega pomena in po zaključeni tekmi se o njem ne razpravlja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj