Na vsebino

Družina Vrščaj v reškem zalivu

Toni, Marina in Maks
Toni, Marina in Maks

V reškem zalivu pred mestom Ičići se je pretekli teden končala dvodnevna jadralna regata imenovana 6.ACI Cup Optimist. Skupaj 80 jadralcem, v glavnem iz kvarnerskega zaliva, so se pridružili še trije iz Črnomlja (WSC Črnomelj) in jadralec iz Izole (JK Olimpic). Organizatorju Yacht Clubu Croatia Opatija je uspelo kljub muhastemu vremenu izpeljati štiri plove v razredu Laser 4.7 in Radial in tri v razredu Optimist.

V soboto so megla, dež in pomanjkanje vetra prisilili tekmovalce, da ostanejo na obali. V nedeljo je nato le zapihal severni veter in v vse bolj jasnem dnevu se je obetala dobra tekma.

Med najmlajšimi vendar najštevilčnejšimi 58-timi "Optimisti" je uspelo desetletni Marini Vrščaj (WSC Črnomelj) doseči 5. mesto v skupni konkurenci dečkov in deklic (U16), 2. mesto med deklicami in zmago v svoji starostni kategoriji (U12).

V mladinskem razredu Laser 4.7 je tekmovalo 20 jadralcev. V zelo spremenljivih pogojih - 1. plov je bil celo prekinjen, so se najbolj znašli zmagovalec Leon Kljuš (JK Val Crikvenica), drugo uvrščeni Toni Vrščaj (WSC Črnomelj) in tretja Karla Šavar (YC Zagreb). Ostali slovenski predstavnik Maj Musa Olivieri je zaklučil regato na osmem mestu.

V razredu Laser Radial sta zaradi pomanjkanja tekmovalcev oba prijavljena štartala skupaj s skupino Laser 4.7 in kljub temu opravila zelo zanimivo trening regato.

Vir: WSC Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj