Na vsebino

Državno prvenstvo v alpskem smučanju

Včeraj smo se odpravili na Roglo, kjer smo tekmovali na državnem prvenstvu v alpskem smučanju za osnovne šole s prilagojenim programom. Našo šolo so zastopali Aleksej, Črt, Gordan in Jan. Učenci so tekmo nestrpno pričakovali, saj smo letos opravili kar nekaj treningov na domačem smučišču Gače. Žrebu štartnih številk in ogledu proge je sledila prva vožnja, ki so jo naši fantje odpeljali brez napak. Sledil je kratek premor za malico in druga vožnja. V drugi vožnji sta se najbolj izkazala Jan in Črt, ki sta močno izboljšala svoja rezultata iz prve vožnje. Tudi Gordan in Aleksej sta bila odločna, da bosta v drugi vožnji še bolj tvegala, a sta po odličnem začetku na žalost oba naredila napako in padla, kar ju je stalo boljše uvrstitve.

V konkurenci šol iz celotne Slovenije je Jan na koncu osvojil odlično 7. mesto. Črt je povezal dve odlični vožnji in si prismučal 11. mesto. Aleksej se je kljub veliki napaki v drugi vožnji uvrstil na 14. mesto, Gordan pa je žal ostal brez uradnega rezultata, saj zaradi odpete smučke ni uspel dokončati druge vožnje. Čeprav nastop ni popolnoma uspel, smo tekmovanje zaključili dobre volje in z željo, da drugo leto osvojimo tudi kakšno medaljo.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj