Na vsebino

Državno prvenstvo v poljskem lokostrelstvu

V soboto je v Gornjem Gradu potekalo državno prvenstvo v poljskem lokostrelstvu, kjer tekmovalci streljajo na 24 tarč, ki so postavljene na različnih razdaljah in s štirimi velikostmi lic, na razgibanem terenu. Na 12 tarčah je razdalja znana, na preostalih pa morajo tekmovalci sami oceniti razdaljo.

Državnega prvenstva se je udeležilo osem tekmovalcev Lokostrelskega kluba Paradoks: Brane Vardič (50+), Urška Čavič (članice), Žana Pintarič (U21), Anej Bahor in Matic Wolf (U18), Nana Vukčevič in Jerca Tessari (U15), Stela Lazarević (U13). Brane Vardič in Žana Pintarič sta tekmovala tudi v članski kategoriji.

Na zahtevnem terenu in hladnem, vetrovnem vremenu so vsi tekmovalci LK Paradoks pristreljali dobre rezultate in večina je zopet posegla po stopničkah. Brane Vardič je tudi sodil na tekmi, v finalnih dvobojih.

Nova državna prvakinja in podprvakinja pri članicah v kategoriji ukrivljeni lok sta postali klubski kolegici Urška Čavič in Žana Pintarič.

Vsak v svoji kategoriji so se uvrstili na:

1. mesto Urška Čavič, Anej Bahor in Žana Pintarič.

2. mesto Brane Vardič, Stela Lazarević, Nana Vukčevič in Žana Pintarič (članice).

4. mesto Matic Wolf.

5. mesto Jerca Tessari.

7. mesto Brane Vardič (člani).

Vir: LK Paradoks
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj