Na vsebino

Finale solo in dance twirl

Twirling, šport, za katerega nismo vedeli, kaj točno sploh je, povezuje glasbo, ples, balet, ritmiko, gimnastiko, akrobatiko in seveda elemente s palico. V Belo krajino je prišel pred tremi leti pod okriljem Twirling mažoretnega društva Spin, ki ga vodi trenerka Mojca Jakop. Twirling je v Črnomlju začelo trenirati 9 punc, danes pa jih na območju cele Bele krajine trenira že okoli 80.

Twirling ni samo rekreacija, saj se dekleta udeležujejo tudi tekmovanj. Tako je pred kratkim, v soboto, 10. in v nedeljo 11. marca 2018, potekalo finale solo in dance twirl ter polfinale v parih nižji nivoji 18. državnega prvenstva Mažoretne in twirling zveze Slovenije v Novi vasi – Bloke. Iz Twirling mažoretnega društva Spin se je tekmovanja udeležilo 25 članic.

V soboto, 10.3.2018 je bilo finale solo in dance twirl, kjer je bilo skupno 22 nastopov. Dekleta so programe odlično odplesala in osvojila:

  • SOLO C1

1x zlato medaljo - Maja Grabrijan
1x srebrn medaljo - Laura Grabrijan
4x bronasto medaljo – Ana Vraničar, Vanja Čemas, Lea Zorec in Špela Škof
1x priznanje - Aila Mariella Zukanović

  • SOLO C2

1x srebrno medaljo - Lea Lalić
1x bronasto medaljo – Nuša Jankovič

  • DANCE TWIRL

3x srebrna medalja - Lana Mikložič, Manca Mihelčič, Taja Kozan
5x bronasta medalja – Maja Guštin, Sara Selakovič, Tina Škof, Maša Žnidaršič in Tjaša Dragoš
5x priznanja - Lea Stipanovič, Nika Vraničar, Lea Išpanov, Tinkara Mihelčič in Mihaela Bunjevac.

V nedeljo, 11.3.2018 pa je potekalo polfinale za pare kadet in junior, kjer smo v vsaki kategoriji imeli en par in sicer:

  • PAR KADET NIŽJI NIVO - Tinkara Kmetič - Izabel Naja Muren sta zasedli končno 11. mesto in
  • PAR JUNIOR NIŽJI NIVO – Urška kmetič - Laura Grabriajn sta se uvrstili v finale državnega tekmovanja, ki bo potekalo 21. in 22. aprila v Kranju.

Čestitke vsem skupaj!

Vir: Twirling mažoretno društvo Spin

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj