Na vsebino

FOTO: Z bicikli na Mirno goro

Člani Športno rekreativnega društva Črnomelj so preteklo nedeljo, po dveh letih premora zaradi epidemije koronavirusa, pripravili jubilejni 25. kolesarski vzpon z bicikli na Mirno goro, ki se ga je udeležilo 38 kolesarjev. Zbrali so se na Svibniku pri Črnomlju od koder so na pot najprej pospremili pet tekačev, nato pa krenili na 18 kilometrov dolg vzpon, ki se je začel na asfaltu, nato pa kmalu nadaljeval po makadamski poti.

Z identičnim časom 55:46 sta 850 metrov višinske razlike prva premagala Mario Sajko in Klemen Jančan (oba Team Grandfondo Slovenija). Tretjega mesta se je veselil Frank Gorše (Vinica).

Med dekleti je bila s časom 1:45:35 najhitrejša Andreja Jurajevčič (KK Črnomelj).

Rezultate najdete v spodnji priponki.

Glavno nagrado - gorsko kolo, ki jo vsako leto podeljuje L-Šport, je žrebal fant iz publike. Kolo je dobil Darko Markovič. Odločil se je v trenutku. Poklical je fanta, ki je žrebal in mu odstopil nagrado.

Slovenski pregovor pravi: »Kdor dobroto izkaže, na svojo srečo kolo maže.«

Gospodu Markoviču poklon za dejanje, mlademu prejemniku pa želimo srečno vožnjo in veliko varno prevoženih kilometrov na kolesu!

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj