Na vsebino

Haskiji pod prvaki Srednje ameriške konference

Minulo nedeljo je v Kalamazooju v Michigenu potekal zaključni teniški turnir univerzitetnih ekip Srednje ameriške konference. Na turnirju so z vrhunsko igro nastiopili Haskiji ( teniška ekipa Northern Illinois University), katere član je tudi Črnomaljec Bor Schweiger Mužar.

Haskiji so v četrt finalu premagali Binghampton 4:0 in v polfinalu Buffalo 4:2. Sledil je epski finalni dvoboj proti gostiteljem, univerzi Western Michigen. Domačini so hitro povedli s 3:0. Kolesje zmagoslavnega pohoda domačinov je ustavil prav Bor, ki je z zmago proti Japoncu Kennoukeju Nouchiju zmanjšal zaostanek na 3:1. Sledili sta še dve znagi Haskijev na 3:3, nato pa drama zadnjega para na igrišču. Igralca sta bila vse tri nize izenačena, o zmagovalcu tekme in tudi celotnega turnirja pa se je odločalo v podaljšani igri (tie breaku), ki ga je dobil domačin in Univerzi Western Michigan zagotovil pomembno točko (4:3) za osvojitev zaključnega turnirja.

Na tem mestu velja omeniti, da je Bor uspehu ekipe na vseh tekmah končnice med posamezniki priigral zmago. Tudi sicer je za njim uspešna celotna sezona. Univerza ga je trikrat razglasila za športnika tedna, dvakrat pa je bil tudi športnik tedna Srednje ameriške konference.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj