Na vsebino

Jani Brajkovič o prisilnem počitku in še čem

Jani Brajkovič, ki se je letošnjo sezono vrnil k svojim koreninam, je trenutno zaradi posledic padca na prisilnem počitku.

Član ekipe Adria Mobil, ki se je od leta 2005 kalil v tujini, je svojo kariero pričel štiri leta prej kot starejši mladinec v takratni Krki Telekomu, današnjem Adria Mobilu. Izkušnje si je nabiral v številnih ekipah najvišjega ranga, lani je bil član ekipe Bahrain Merida Pro Cycling Team.

Pred kratkim je na enem od treningov v Portorožu doživel nesrečo. Voznik avtomobila ga je spregledal in mu na spustu zaprl pot, pri čemer je Jani vanj treščil z visoko hitrostjo. Na srečo se je izšlo brez hujših poškodb, kljub temu bo z dirkanjem nadaljeval predvidoma šele aprila. Upa, da se bo s konkurenco lahko pomeril že na domači dirki GP Adria Mobil.

Program ekipe ni tako natrpan, kot jih je bil vajen do sedaj. Zato je mnenja, da je priprava na dirke lahko zelo specifična, saj imajo kolesarji med dirkami kar nekaj časa za počitek.

Po lanski sezoni se je spogledoval tudi s slovesom od kolesarske karavane, vendar je ugotovil, da brez kolesa še ne gre. Letos bo tako v matičnem klubu tudi vzor mlajšim kolesarjem, ali bo še kdaj odšel preko slovenskih meja, pa še ne ve.

Kot je povedal, pa med pogoji za trening v ekipi svetovnega ranga in domačo ni velikih razlik.

Vir: Prijavim.se
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj