Na vsebino

Javna vaja ob 112. obletnici sokolstva v Metliki

V četrtek zvečer so metliški sokoli pripravili javno vajo na dvorišču metliškega gradu. Že tretjič od leta 2007 pa so svojo točko prikazale tudi metliške sokolice. Tudi tokrat so bili gostje na vaji Bežigrajski sokoli iz Ljubljane.

V fotogaleriji Nikole Vukmaniča si lahko ogledate, kako so vaje potekale.

Tukaj pa tudi opis zadnjih treh fotografij v galeriji:

1. Člani telovadnega društva Belokranjski Sokol, kot jih je v svoj objektiv pred 111 leti ujel Anton Mucha, v Metliki na grajskem dvorišču. Gre za negativ na stekleni plošči velikosti 17,8 x 23,8 cm.

2. Metliški sokoli so upodobljeni na razglednici odposlani 5. julija 1909 Engelbertu Ganglu v Idrijo. Sokoli so se za to razglednico fotografirali 24. septembra 1906, torej že pred formalno ustanovitvijo.

3. Na fotorazglednici poslani julija 2012 iz Prage v Metliko so od leve: Miha Pezdirc (Pakar)- zastavonoša; Mladen Vergot (Vega) – stiki z nasprotnim spolom; Marko Pezdirc (Mare) – namestnik poveljnika; Danilo Pavlovič – ekonom; Mojca Vraničar – umetniški vodja; Borut Muc (Boro); Danilo Orlič (Dani) – obveščevalec; Bojan Vraničar (Boys); Janez Vraničar (Luigi) – poveljnik; Nenad Jelenčič (Jelen) – stiki z javnostjo; Martin Matekovič – prevoznik, praporščak; Jože Vraničar (Bosc) – logistika, trubač; Mirko Dokl – blagajnik, rezervni trubač.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj