Na vsebino

Jesenski športni dan, OŠ Stari trg ob Kolpi

Prvi športni dan v novem šolskem letu smo namenili hoji in gibanju v naravi. Izvedli smo ga v petek, 10. septembra. Bil je lep sončen dan. Učenci šestega in sedmega razreda smo ga doživeli takole.

Po malici smo šli peš iz Starega trga ob Kolpi proti Sodevcem. Med potjo smo si ogledali stara vodna korita in izvir kraške jame Peč. Nekaj časa je hodil z nami tudi prijazen psiček. Ko smo se vzpenjali na Sodevsko steno, sem občudoval 25 metrov visoko drevo. Pri Sodevskem kalu smo pomalicali in se spočili, potem pa smo se vrnili v šolo. Na športnem dnevu sem se imel zelo dobro, saj ni bilo pouka in sem se s sošolci družil v naravi.

Matyaš F.

Od Starega trga do Sodevcev smo hodili po gozdni poti. Opazovala sem rastline. Med njimi sem videla jelenov jezik. S Sodevske stene je bil zelo lep pogled v dolino na vasice in polja ob Kolpi. Ob Sodevskem kalu smo uživali v malici, ki smo si jo prinesli s seboj, in opazovali vodne drsalce v kalu. Meni je bilo najlepše na Sodevski steni. Upam, da bomo še šli na pohode, saj preveč časa preživimo ob računalnikih in mobijih.

Klavdija K.

Lepo mi je bilo v naravi, na Sodevski steni in ob kalu. Zabavali smo se in bili smo pridni.

Žiga B.

Bil sem zelo vesel, da smo šli na pohod že na začetku šolskega leta. Počutil sem se zelo dobro. Ko smo vstopili v gozd, mi je zadišal svež gozdni zrak. Najlepše mi je bilo na Sodevski steni, saj sem videl daleč v dolino. Vesel sem bil tudi igrivega kužka, ki nas je spremljal kar nekaj časa. Lepo je bilo še, ko smo prepevali narodno-zabavne pesmi.

Tim T. M.

Meni se je pot zdela dolga in nezanimiva. Ni mi bilo všeč, da smo morali hoditi v majhnih skupinah oziroma mehurčkih v razdalji vsaj 10 metrov. Tudi na Sodevski steni mi je bilo malo dolgčas, saj sem bil na njej že velikokrat in se ni pogled z nje nič spremenil. Vseeno mi je bil športni dan všeč, saj sem se družil s sošolci in se posladkal z različnimi prigrizki.

Kevin M. P. T.

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj