Na vsebino

Jure Balkovec uresničuje nogometne sanje

Foto: NZS
Foto: NZS

Na prvih treh kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo, ki ga bo leta 2022 gostil Katar, je na položaju levega bočnega nogometaša navdušil Jure Balkovec. Proti Hrvaški in Rusiji je odigral prav vse minute, proti Cipru pa je igrišče zapustil v 81. minuti.

26-letni Belokranjec je pod taktirko selektorja Matjaža Keka naredil odločen korak naprej. Čeprav priznava, da je še pred nekaj leti zgolj upal, da bi bil del začetne enajsterice skupaj s Kurtićem, Oblakom, Iličićem in druščino. »Vedno sem strmel k višjim ciljem. S trdimi treningi in dajanjem 100 odstotkov na vsaki tekmi sem si mogoče to tudi zaslužil,« je Balkovec povedal za Šport TV. Po epizodah v Domžalah, Bariju, Veroni in Empoliju, se je nekdanji član NK Bela krajina odlično znašel pri turškem prvoligašu Fatih Karagümrüku.

Z redno minutažo v tujini je uresničil del klubskih sanj, reprezentančne pa zaenkrat še ostajajo neizpolnjene. »Sigurno je cilj vsakega profesionalnega nogometaša, da bi enkrat zaigral na velikem tekmovanju in pri meni ni nič drugače,« je še povedal Balkovec, ki slovi po odličnih predložkih. Jure je imel v svoji karieri tudi nekatera težka obdobja, a je z nepopustljivostjo in pravim odnosom vedno našel izhod iz krize. Zato je vodilo vsem tistim, ki jim sprva morda ne uspe preboj na največji oder, da se s trdim delom lahko premosti marsikatera ovira.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj