Na vsebino

Kar trije zadetki Kramariča

V 12. krogu Prve lige Telemach so nogometaši Brava premagali mestnega tekmeca Olimpijo s kar 6:1 (2:0).

Ljubljanski obračun je pomenil tudi obračun najboljšega (Olimpija) in najslabšega (Bravo) napada v ligi. Toda tokrat se je bolj izkazal najslabši napad, ki je tudi doslej najboljši obrambi nasul kar pol ducata golov, od tega Martin Kramarič tri. Bravo, ki je tako poskrbel za odmevno zmago in šele drugi poraz Olimpije, kljub vsemu ostaja na sedmem mestu, Olimpija pa na prvem.

Ljubljanski obračun sprva ni prinesel posebej razburljive igre. V 20. minuti pa se je začel niz priložnosti. Takrat je najprej po podaji Maria Kvesića s strelom z glavo za malo zgrešil Mustafa Nukić. Minuto pozneje je na drugi strani z roba kazenskega prostora malce premalo natančno meril Simon Nsana.

Nova priložnost Olimpije je sledila v 27. minuti, ko je Rui Pedro zadel vratnico. Konec polčasa pa je pripadel domačemu Bravu. V 39. minuti je Marcel Ratnik naredil napako in žogo v kazenskem prostoru podaril Tamarju Svetlinu.

Ta si je nato izmenjal podajo z Luko Štorom in nato Denisa Pintola premagal z nizkim strelom s približno 15 metrov. Že v sodniškem dodatku prvega polčasa pa so izbranci Dejana Grabića podvojili prednost, ko je Martin Kramarič natančno izvedel prosti strel z 20 metrov.

V 48. minuti je najprej Olimpijin Svit Sešlar iz bližine zadel le zunanji del mreže, le malce zatem pa je Štor na robu kazenskega prostora žogo oddal do Kramariča, ki je nato z nizkim, ne preveč močnim, a natančnim strelom znova ugnal Pintola za že 3:0.

Olimpija je zmanjšala zaostanek v 51. minuti, ko je po podaji z desne strani lastno mrežo zadel Nemanja Jakšić. Albert Riera je nato dodatno odprl igro, kar pa so domači hitro kaznovali, ko je v 65. minuti po Svetlinovi podaji v osrčju kazenskega prostora z novim nizkim strelom zadel Almin Kurtović.

Le štiri minute pozneje pa je Kramarič dopolnil svoj “hat-trick” in dosegel šesti gol sezone, ko je zadel za 5:1 po protinapadu in Nsanovi podaji. Bravo pa je nadaljeval v podobnem slogu, izkoristil slabo vračanje in neodločnost zeleno-belih branilcev, tako da je v 70. minuti Nsana povišal na 6:1.

Tekma je bila tako že dolgo pred zadnjim sodniškim žvižgom odločena, temu primerno pa je bilo tudi nadaljevanje do konca. Nukić je v 86. minuti sicer še sprožil z glavo, a prešibko.

Bravo bo v 13. krogu v petek gostoval v Domžalah, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Maribor.

Vir: Megafon, foto: NK Bravo

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj