Na vsebino

Karate klub Črnomelj v letu 2019 osvojil neverjetnih 112 medalj

Karate klub Črnomelj je s svojim izjemno uspešnim delovanjem navduševal tudi v preteklem letu 2019 ter osvojil neverjetne mednarodne uspehe. Mlade Belokranjke in Belokranjci so ponosno spisali nov list in zapisali zgodbo o športnem uspehu, saj so v letu 2019 na 21 različnih tekmovanjih doma in v tujini, skupno osvojili neverjetnih 112 medalj, od tega 40 zlatih, 28 srebrnih in 44 bronastih.

Med njimi pa so tudi medalje in naslovi iz največjih tekmovanj in sicer kar 5 medalj s svetovnih prvenstev, 11 medalj s svetovnega pokala, 1 medalja z evropskega prvenstva, 2 medalji iz balkanskega prvenstva ter 10 medalj z državnega prvenstva!

  • 3 medalje s svetovnega prvenstva WUKF v Bratislavi:

srebrna-Swen Horn,

srebrna-Lorena Horn,

bronasta-Karolina Horn,

4. mesto-Jakob Krašna,

4. mesto - Ester Horn,

7. mesto - Ema Krašna,

7. mesto-Michel Horn

2 medalji s svetovnega prvenstva WKC v Beogradu:

zlata-Ester Horn,

srebrna-Swen Horn

SKUPAJ 5 MEDALJ S SVETOVNIH PRVENSTEV

  • 11 medalj s svetovnega pokala v Subotici: zlatih x 8, srebrnih x 2, bronastih x 1

SKUPAJ 11 MEDALJ S SVETOVNEGA POKALA

  • 1 medalja z evropskega prvenstva SKDUN v Bar-u:

bronasta-Ester Horn
SKUPAJ 1 MEDALJA Z EVROPSKEGA PRVENSTVA

  • 2 medalji na balkanskem prvenstvu WKF v Čačku:
    zlata-Franjo Horn,
    bronasta-Mihael Rukše
    SKUPAJ 2 MEDALJI Z BALKANSKEGA PRVENSTVA
  • 10 medalj na državnem prvenstvu: zlati x 4, srebrni x 4, bronasti x 2

SKUPAJ 10 MEDALJ Z DRŽAVNIH PRVENSTEV

Med tekmovalci je naslov svetovne prvakinje osvojila Ester Horn, med tekmovalci je bil najuspešnejši Swen Horn s kar dvema naslovoma svetovnega podprvaka med mlajšimi kadeti.

Kaj še dodati? Vse bolj se cenijo tudi druge vrednosti, ki so jih člani kluba deležni na treningih. Veliko se pogovarjajo, doživljajo in poslušajo drug drugega. Učijo se samostojnosti, vztrajnosti, discipline, tovarištva, skratka vsega kar jim pride v življenju še kako prav, hkrati pa s tem osebnostno rastejo in se izoblikujejo. Pomembno je poudariti, da se na treningih za uspeh ne štejejo samo dosežene medalje okrog vratu. Uspeh v klubu pomeni veliko več. To je veselje in zagnanost otrok, volja do dela, nasmehi staršev in otrok in tisti majhni koraki, ki nas naredijo velike.

Karate klub Črnomelj s svojimi izjemnimi uspehi navdihuje mnoge, stare in mlade. S svojim rednim pojavljanjem v različnih medijih na lokalni in nacionalni ravni, tudi z organizacijo državnega prvenstva 2019 pa venomer poskrbi tudi za prepoznavnost in promocijo našega kraja.

Zaradi uspešnega delovanja, izjemnih športnih rezultatov na ravni kluba z osvojenimi 112 medaljami, zaradi vrhunskih mednarodnih rezultatov in vsega ostalega pozitivnega vpliva, ki ga ima klub na širše okolje, lahko upravičeno trdimo, da zagotovo spada med najuspešnejša športna društva v Črnomlju.

Vir: Karate klub Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj