V Karlovy Vary na Češkem bo od 11. do 13. oktobra 2019 potekalo SKDUN svetovno prvenstvo v karateju. Na tekmovanje bodo danes odpotovali tudi člani Karate kluba Črnomelj, Karate kluba Novo mesto in Šport Horn, pod vodstvom trenerja Franja Horna.

V petek bodo nastopali Jakob Krašna, Lorena Horn, Ema Krašna, Nik Kovačič, Mihael Rukše in Špela Tihi. V soboto pa Ester Horn, Swen Horn, Michel Horn in Ajla Ćurić.

Nastop na svetovnem prvenstvu je za vodstvo obeh klubov zelo pomembno tudi zato, ker sta Karate klub Novo mesto in Karate klub Črnomelj organizatorja naslednjega SKDUN svetovnega prvenstva, ki bo od 9. do 11. oktobra 2020 potekalo v Novem mestu. Predsednik organizacijskega odbora Franjo Horn je delegacijo SKDUN-a z županom MO Novo mesto g. Gregorjem Macedonijem sprejel že letos junija. Priprave na organizacijo so že v teku, na Češkem pa bodo potekali še nadaljnji dogovori. Tajnica kluba, Karolina Horn, bo na Češkem predstavila svoj projekt za delo z otroci s posebnimi potrebami ter njihovo integracijo v tekmovalni sistem. Projekt je preko spleta vodstvu zveze že predstavila in bila deležna velike podpore.

Tekmovalcem želimo veliko športne sreče in dobrih uvrstitev.