Na vsebino

Klemen Rožič Šoštar državni prvak v lovu rib s plovcem

25. in 26. junija je na tekmovalni trasi Hotemež pri Radečah na reki Savi potekalo Državno prvenstvo za mlade v ribolovu s plovcem. Mladi ribiči so tekmovali v treh kategorijah (U15, U20, U25), ter se potegovali za naslov državnega prvaka v svoji kategoriji.

Črnomaljec Klemen Rožič Šoštar, član Ribiške družine Novo mesto, je letos prvič tekmoval v višji starostni kategoriji U20. V konkurenci desetih ribičev je prvi dan osvojil tretje, drugi dan pa prvo mesto in s tem sektorsko zmago. V skupnem seštevku obeh rezultatov, najmanjšega števila kazenskih točk in največje skupne teže ulovljenih rib, mu je po napetem boju uspelo osvojiti skupno prvo mesto. S tem pa je postal tudi državni prvak za leto 2022 v svoji kategoriji. Rezultat mu je prinesel mesto v ekipi državne reprezentance U20. Tako se bo skupaj z ekipo še štirih mladih ribičev udeležil Svetovnega prvenstva za mlade ribiče v LRP, ki bo avgusta v Sloveniji na reki Savi v Orehovem pri Sevnici.

To je že njegov 4. naslov Državnega prvaka v LRP, trije do sedaj v U15 in sedaj prvi v U20.

Zahvala gre v veliki meri njegovi ekipi, vodji Jerneju Piklju in trenerjema Lenartu in Tini Pikelj za vso strokovno pomoč, njegovima staršema in bratu pa za vzpodbude v težjih trenutkih. Hvala tudi Ribiški družini Novo Mesto za zaupanje in finančno podporo k doseganju najvišjih rezultatov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj