Na vsebino

Kolpa še naprej navdušuje – padel je tudi Maribor

Košarkarji Kolpe so v soboto z izjemno predstavo premagali košarkarje Maribora, ki so še lani nastopali v Ligi Telemach. Črnomaljci so še enkrat več dokazali, da lahko ekipni duh preseže tudi pomanjkanje višine v primerjavi z nasprotnikom.

Težko gostovanje v Mariboru je Kolpa začela dobro in z dvema zaporednima trojkama in košem povedla z 8:0. Kot je bilo pričakovati, nadaljevanje ni prineslo večje rezultatske prednosti, saj sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Belokranjci so se na vse pretege borili proti visokima Zolotiću in Baroviču in skušali s hitrimi protinapadi priti do prednosti.

Odlično srečanje je odigral Martin Mežan, ki je skupno dosegel 16 točk in 5 skokov – največ v zadnjem delu igre, ko je Kolpa v napadu igrala brez idejno. Kljub temu so Črnomaljci uspeli obdržati stik z domačini, predvsem zaradi požrtvovalne igre v obrambi. V zadnjih petih minutah igre, je Kolpi steklo tudi v napadu. Po trojki Lozarja (skupno 11 točk in 5 skokov) so minuto in pol do konca tekme prešli v vodstvo, ki ga do konca več niso spustili iz rok.

Končni rezultat 71:77 v korist Kolpe je Črnomaljcem prinesel še tretjo zmago v letošnji sezoni. S tem so se povzpeli na 4. mesto na lestvici in z uspehi na začetku sezone presenečajo marsikoga.

Brez dvoma bodo na težki preizkušnji tudi v soboto, ko v Črnomelj prihaja ekipa Parkljev iz Bežigrada. Tekmo je na sporedu ob 19.00 uri.

STATISTIKA TEKME KOLPA : MARIBOR

Avtor: Tilen Lamut
Vir: KK Kolpa

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
32
46
55
68
79
811
95
11
18
23
24
25
26
28
30
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj