Na vsebino

Kolpa še naprej navdušuje – padel je tudi Maribor

Košarkarji Kolpe so v soboto z izjemno predstavo premagali košarkarje Maribora, ki so še lani nastopali v Ligi Telemach. Črnomaljci so še enkrat več dokazali, da lahko ekipni duh preseže tudi pomanjkanje višine v primerjavi z nasprotnikom.

Težko gostovanje v Mariboru je Kolpa začela dobro in z dvema zaporednima trojkama in košem povedla z 8:0. Kot je bilo pričakovati, nadaljevanje ni prineslo večje rezultatske prednosti, saj sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Belokranjci so se na vse pretege borili proti visokima Zolotiću in Baroviču in skušali s hitrimi protinapadi priti do prednosti.

Odlično srečanje je odigral Martin Mežan, ki je skupno dosegel 16 točk in 5 skokov – največ v zadnjem delu igre, ko je Kolpa v napadu igrala brez idejno. Kljub temu so Črnomaljci uspeli obdržati stik z domačini, predvsem zaradi požrtvovalne igre v obrambi. V zadnjih petih minutah igre, je Kolpi steklo tudi v napadu. Po trojki Lozarja (skupno 11 točk in 5 skokov) so minuto in pol do konca tekme prešli v vodstvo, ki ga do konca več niso spustili iz rok.

Končni rezultat 71:77 v korist Kolpe je Črnomaljcem prinesel še tretjo zmago v letošnji sezoni. S tem so se povzpeli na 4. mesto na lestvici in z uspehi na začetku sezone presenečajo marsikoga.

Brez dvoma bodo na težki preizkušnji tudi v soboto, ko v Črnomelj prihaja ekipa Parkljev iz Bežigrada. Tekmo je na sporedu ob 19.00 uri.

STATISTIKA TEKME KOLPA : MARIBOR

Vir: KK Kolpa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj