Na vsebino

Kolpa zanesljivo premagala Ljubljano

Črnomaljski košarkarji so v petek v domači dvorani s 94:75 premagali ekipo Ljubljane. V okviru dodatnih kvalifikacij za obstanek v II. SKL bodo odigrali še štiri srečanja. Za gotov obstanek morjo zmagati še dvakrat. V Črnomelj se vračajo za zadnjo tekmo, 17. maja proti Medvodam.

Na parketu črnomaljske košarkarske dvorane je bila včeraj razlika v kakovosti tekmecev očitna. Črnomaljci, zdaj kljub svoji mladosti z večletnimi izkušnjami igranja v drugoligaški konkurenci, so hitro pokazali zobe in prevladovali na igrišču že v prvem polčasu. Na glavni odmor so odšli s prednostjo 17 točk. Kljub nekaj težavam z osebnimi napakami je Kolpa ves čas igrala v hitrem ritmu. Z agresivno obrambo, ki je Ljubljančanom povzročala nemalo preglavic, so prišli do hitrih protinapadov in jih uspešno zaključevali. Stekla je tudi igra v napadu, kjer so gledalci uživali v izjemni kombinatoriki in lahkih koših domače ekipe.

Celotna ekipa Kolpe je bila izjemno razpoložena za met za tri točke, saj so ob 56 odstotni uspešnosti dosegli kar 16 trojk. Največ – šest – jih je prispeval Kužnik, ki je bil s 26 točkmi tudi najboljši strelec tekme. Pri Črnomaljcih, kjer so vsi z zjemo Jeseničnika dosegli koš, je sledil Ristič z 18 in Mežan s 17 točkami. Pri Ljubljani sta bila s 16 točkami najuspešnejša Jure Kobilica in Luka Valentinuzzi.

Kolpo v torek čaka gostovanje v Medvodah, ki so v prvi tekmi dodatnih kvalifikacij s Celjem izgubile. Povratno srečnje z Ljubljano je v prestolnici na sporedu prihodni petek, sezono pa Kolpa zaključuje v torek, 17. maja s tekmo proti Medvodam v Črnomlju. V primeru dveh zmag na gostovanjih prihodnji teden bi si belokranjsi košarkarji obstnek zagotovili že pred zadnjim srečanjem.

Vir: KK Kolpa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj