Na vsebino

Kurtić po poteh Ronalda?

Foto: @PAOKFOOTBALL
Foto: @PAOKFOOTBALL

Slovenski nogometni reprezentant Jasmin Kurtić, član grškega Paoka iz Soluna, utegne v januarskem prestopnem roku zamenjati klub. Zanimanje za izkušenega vezista naj bi po pisanju Sportkluba izrazila kluba iz Savdske Arabije in Turčije.

Kurtić, ki je včeraj dopolnil 34 let, je bil v prejšnji sezoni prvi mož Paoka, za katerega je v 31 prvenstvenih nastopih zabil kar 15 golov. Toda v zadnjem obdobju se je tudi zaradi zdravstvenih težav njegov status v grškem prvoligašu močno poslabšal. Nazadnje je za svoj klub zaigral konec oktobra, od takrat naprej pa ni več nastopil. Zato naj bi iskal nov izziv, po poročanju Sportkluba pa naj bi interes zanj že izkazali nekateri klubi.

Tako naj bi ga v svoje vrste skušal zvabiti eden izmed klubov iz Savdske Arabije. Izkušeni Kanižaričan bi tako lahko šel po poteh portugalskega superzvezdnika Cristiana Ronalda, ki je po odhodu iz Manchester Uniteda nedavno prav tako pristal v Savdski Arabiji.

Zanimanje za 34-letnega Belokranjca naj bi pokazal tudi eden izmed turških prvoligašev, zanimiv pa je še nekaterim klubom iz Italije, kjer je v več kot desetletju igranja pustil velik pečat. Morebiten prestop Kurtića sicer ovirajo njegove težave s kolenom, zaradi katerih je nedavno opravil manjši poseg.

Kurtić je v Paok posojen iz italijanskega drugoligaša Parme. Ta naj bi ga bila v Savdsko Arabijo, Turčijo ali kamorkoli drugam razen v Italijo, pripravljena pustiti tudi brez odškodnine. V vsakem primeru naj bi bil njegov nadaljnji klubski status znan do konca meseca, še piše Sportklub.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj