Na vsebino

Kurtić s Paokom izpadel, vse glasnejše govorice o odhodu

Foto: @PAOKFOOTBALL
Foto: @PAOKFOOTBALL

Kvalifikacije v konferenčni ligi je sinoči sklenil solunski Paok, pri katerem je Jasmin Kurtić igral vso tekmo proti Levskemu iz Sofije. Grška ekipa je po porazu na prvi tekmi na drugem srečanju remizirala (1:1).

Medtem so vse glasnejše govorice, da 33-letni Kanižaričan po sijajni debitantski sezoni v prvi grški ligi, v Solunu ne bo dobil v podpis nove pogodbe. Pri Paoku namreč vztrajajo pri politiki, da igralcem, starejšim od 30 let, dolgoročnejših pogodb ne ponujajo. Zato se lahko zgodi, da bo že kmalu spet menjal klub.

Zanimanja zanj ne manjka, največ ga je na Apeninskem polotoku, na katerem njegovo ime nekaj pomeni. Po pisanju Sportkluba se zanj resno zanima ambiciozna Pisa, ki si ga želi zvabiti v svoje vrste in skupaj z njim napasti prvo uvrstitev v najboljšo italijansko ligo po 30 letih čakanja. Toda Kurtić v Grčiji na leto zasluži 1,3 milijona evrov, kar utegne biti za Italijane previsoka ovira.

Oviro pri morebitnem poslu s Piso predstavlja tudi dejstvo, da si pravice njegove pogodbe v 20 odstotkih do prihodnjega poletja še vedno lasti tudi Parma, ki ji ni v interesu, da bi krepila tekmeca za vrh iz druge italijanske lige.

Medtem naj bi bili pri Paoku Kurtića pripravljeni spustiti iz rok, še navaja Sportklub.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj