Na vsebino

Lokostrelke končale tekmovanje pred boji za medalje

Z leve: Žana Pintarič, Urška Čavič in Ana Umer. Foto: Aleš Fevžer/OKS
Z leve: Žana Pintarič, Urška Čavič in Ana Umer. Foto: Aleš Fevžer/OKS

Lokostrelke Žana Pintarič, Urška Čavič in Ana Umer, so z ukrivljenim lokom končala nastope na evropskih igrah v Krakovu še pred boji za medalje. Najvišje sta prišli Ana Umer in Urška Čavič, slednja je morala v osmini finala priznati premoč prvi s svetovne lestvice, Penny Healey iz Velike Britanije.

Penny Healey je bila s 6:0 premočna za 25-letno Belokranjko, a izid je bil kar tesen, nizi so se končali s 27:26, 28:26, 29:27.

“Ves teden sem imela težave z opremo, s kraki na loku, na katerem se spreminjajo nastavitve in je bila to kar mala loterija. Upala sem, da bo danes lok sodeloval. Z Britanko sem bila tesen dvoboj in sem zadovoljna s tem, kaj mi je uspelo danes. Vedela sem, da je Healey dobra lokostrelka, a tudi sama zase vem, da sem dobra. Prvi današnji dvoboj pa je bil kar dolg, sem morala še ugotavljati, kako se obnašajo puščice, tako zaradi loka samega kot tudi zaradi močnega vetra,” je povedala Urška Čavič.

V šestnajstini finala se je na črto postavila skupaj z Izraelko Mikaello Moshe. Po petih nizih je zmagala s 6:4 (26:25, 23:25, 27:26, 28:29 in 27:23).

Kapetanka ekipe Ana Umer se je uvodoma pomerila z reprezentančno kolegico Žano Pintarič ter se po zmagi v izenačenem dvoboju s 6:2 (26:22, 26:26, 26:25, 27:27) uvrstila v osmino finala. Tam je morala nedolgo zatem z 0:6 priznati premoč Španki Elii Canales. Slednja je dvoboj v nizih dobila z 28:26, 29:23 in 29:19.

“Današnji nastopi so bili taki kot v kvalifikacijah. Bilo je slabo in dobro. Morala bom delati na tem, da ne bom imela zelo slabih strelov v dvobojih. V medsebojnem reprezentančnem obračunu pa sem unovčila izkušnje. Žana Pintarič je prvič stala na črti v finalih na članskih velikih tekmah in sem ponosna nanjo, kako je prestala ognjeni krst,” je dejala Umer.

“Bil je zelo vetroven dvoboj, vesela sem, da sem izkusila finalni oder. Kar grozno je bilo na sicer na začetku, šele po nekaj strelih je popustila živčnost. Kljub porazu je bila to moja velika šola za naprej,” pa je dejala Pintarič.

S tem so se dan pred posamičnimi obračuni za medalje končali nastopi slovenskih lokostrelcev in lokostrelk, ki se jim je želena medalja na teh igrah izmuznila.

Vir: STA
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj