Na vsebino

Loti Čufer na vrhu Evrope

Konec tedna je v Nemčiji potekalo Evropsko prvenstvo v ju-jitsu za kadete in mladince. Zaradi strogih omejitev ter ukrepov je tekmovanje trajalo štiri dni, saj je organizator moral zagotoviti čim manjše število tekmovalcev in trenerjev v dvorani. Vstopili pa so lahko samo tisti, ki so imeli tisti dan nastop.

Loti Čufer, dijakinja SŠ Črnomelj, je nastopala v kategoriji kadetinj do 57 kg. V petek, 24. 9. 2021, zgodaj zjutraj, je imela v uradnem hotelu skupaj s spremstvom najprej testiranje na Covid-19. Nato so lahko odšli na zajtrk in kasneje v dvorano. Po vstopu le-te nismo smeli več zapuščati. Loti je imela svojo prvo borbo na velikem tekmovanju proti reprezentančni prijateljici Zali. Kljub temu, da se dekleti dobro poznata, je Loti uspelo predčasno zaključiti borbo. Nato se je srečala z domačinko. Ob odličnem začetku je na sredini borbe naredila nekaj napak, a se je zbrala in si vendarle priborila zmago. Romunka v zadnji tekmi ji ni bila kos, saj je tudi njo predčasno premagala in tako postala evropska prvakinja.

Loti je na njenem prvem velikem tekmovanju spremljal trener Marko Šikonja iz domačega kluba ŠD Ninja Črnomelj. Za njen uspeh gre posebna zahvala tudi sponzorjem, ki so ji omogočili nastop na tekmovanju: Akrapovič d.d, Občina Črnomelj, Avto hiša Vrtin d.o.o, Šenica – Sen s.p., Moto Vv šola vožnje Vladič Vladimir s.p., EMV Vrščaj d.o.o. V mesecu oktobru jo čaka še svetovno prvenstvo, za katerega držimo pesti, da ji ga ne preprečijo omejitve ob koronavirusu.

Vir: ŠD Ninja Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj