Na vsebino

MARINA VRŠČAJ DRŽAVNA PRVAKINJA

V Koprskem zalivu se je minuli vikend uspešno zaključilo Odprto državno prvenstvo razreda optimist. Organizator prvenstva JK Jadro Koper je v jadralnem razredu optimist(U16) gostil kar 144 mladih jadralcev iz osmih držav.

Če so prvi dan tekmovalci zaradi brezvetrja ostali na obali, so lahko že drugega dne v šibki burji opravili štiri plove kvalifikacijske serije za zlato in srebrno skupino.

Zadnji dan tekmovanja je v zmerni do močni burji še ne enajstletna Marina Vrščaj iz Črnomlja odlično odjadrala štiri plove finalne serije in v zlati skupini prehitela obe tekmici iz prejšnjega dne ter se zasluženo zavihtela na zmagovalni podij kot državna prvakinja med deklicami pred drugo uvrščeno Špelo Hajdinjak (JK Olimpic) in tretje uvrščeno Celestino Sabadin (JK Jadro).

Med fanti je postal državni prvak Matej Planinšič (JK Pirat), ki je z zaostankom devetih točk moral prepustiti skupno zmago Odprtega državnega prvenstva Matthiasu Menisu (SVBG) iz Italije.

Vir: http://www.jadrokoper.net/index.php?page=news&item=20

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj