Na vsebino

Mario Sajko na svetovnem prvenstvu za amaterske kolesarje

Med 5. in 10. oktobrom 2021 je v Sarajevu potekalo svetovno prvenstvo za amaterske kolesarje UCI Gran Fondo World Championships.

Med tekmovalci je bil tudi belokranjski kolesar Mario Sajko, ki se je na 135 km dolgo traso podal v nedeljo, 10. oktobra. Zaradi slabe vremenske napovedi so sodniki progo skrajšali za en krog, tako, da je bila proga s ciljem na Jahorini dolga 95 km z 2.410 metri višinske razlike. Pogoji za kolesarjenje so bili zelo slabi, saj je bila temperatura v Sarajevu 3 °C, na cilju pa -1 °C ob naletavanju snega.

Kar nekaj tekmovalcev je odstopilo, saj so jim odpovedali elektronski menjalniki.

Zmagovalec v kategoriji, v kateri je tekmoval tudi Mario, je postal Johnny Hoogerland, kateri je leta 2011 osvojil pikčasto majico na "Tour de France". Slovenci so s tega prvenstva odnesli 5 medalj, svetovni prvak v kategoriji od 45 - 49 let je postal Igor Kobše, ki prihaja iz okolice Marbora, Andrej Guček iz Celja pa je bil najhitrejši v vožnji na čas.

Mario Sajko je zasedel 13. mesto, kar je v takšnih razmerah in izjemni konkurenci izjemen dosežek na svetovnem prvenstvu.

Rezultate s svetovnega prvenstva najdete na povezavi TUKAJ.

Čestitke!

Vir: UCI

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj