Na vsebino

Matko prekinil strelski post

Aljoša Matko je na štajerskem derbiju med Celjem in Mariborom, ki je postregel s številnimi preobrati, svoji nekdanji ekipi zabil kar dva gola. Prava nogometna poslastica 15. kroga Prve lige sicer ni dala zmagovalca, ekipi sta se razšli z remijem (3:3).

Celjani so se vodilnega zadetka razveselili v 25. minuti. Denis Popović je žogo poslal proti prvi vratnici, kjer jo je z glavo spretno z diagonalo v mariborsko mrežo usmeril Aljoša Matko. To je bil prvenec nekdanjega igralca Maribora v celjskem dresu. Maribor je zadel v 44. minuti iz podobne situacije kot Celje. v 49. minuti je znova na sceno stopil 22-letni Črnomaljec, ki je prejel globinsko podajo in z močnim strelom ugnal mariborskega vratarja Juga. Po pregledu VAR-a je sodnik priznal gol, saj Matko ni bil v prepovedanem položaju (2:1).

Maribor je v 59. minuti izenačil še drugič na tekmi, v 73. minuti pa tudi povedel (2:3), a so Celjani uspeli izenačiti v 94. minuti.

CELJE - MARIBOR 3:3 (1:1)
Matko 25., 49., Vuklišević 90.+4; Watson 44., Tolić 59., Vipotnik 73.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj