Na vsebino

"Matko za Celje ključen, ima nos za zadetek"

Foto: NK Celje
Foto: NK Celje

Aljoša Matko je na zadnjih treh tekmah Prve lige zabil prav toliko zadetkov. Ob domačem remiju (3:3) proti Mariboru je končno prekinil strelski post in se kar dvakrat vpisal med strelce, ob zmagi v Gorici je dodal asistenco, v nedeljo pa je ob remiju proti Kopru vnovič zadel in Celjanom prinesel točko (1:1). Z dobro predstavo si je prislužil tudi uvrstitev v najboljšo enajsterico 17. kroga.

Po strelski krizi v prvih mesecih sezone je 22-letni Črnomaljec le ujel ritem in je ta hip brez dvoma vlečni konj drugouvrščene ekipe v Prvi ligi. To je za Šport TV potrdil tudi strokovni komentator Muamer Vugdalić, sicer bivši trener Matka v mladinskih selekcijah Maribora. Takrat so vijoličasti osvojili naslov mladinskega državnega prvaka, Aljoša pa si je z 21 goli na 26 tekmah prislužil naziv najboljšega strelca lige.

»Matko je v kazenskem prostoru najmočnejši, bolj kot na krilnem položaju, kjer asistira. V šestnajstmetrskem prostoru se zelo dobro znajde, kar je tudi storil pri zadetku, ko je izkoristil svoje sposobnosti in znanje,« je o svojem nekdanjem varovancu povedal Vugdalić, tudi bivši slovenski reprezentant.

Vir: Šport TV, snportal
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj