Na vsebino

Metliški kolesarji prispeli do cilja v Romuniji

Metliški kolesarji so se zjutraj prebudili v kraju Cortisuara, ki je od Brana oddaljen nekaj manj kot sto kilometrov. Ker jih je premamilo gorovje, pod katerim so spali, so se odločili, da namesto v Bran, prekolesarijo Transfagarasan v Karpatih, ki je druga najvišja asfaltirana cesta v Romuniji, s prelazom na nadmorski višini 2042, s tem pa so se tudi izognili velikemu prometu in nevarnostim na glavni cesti.

Tako so s svojim kolesarjenjem od Slovenije do Romunije dobesedno prišli do konca, saj so se tik pod vrhom prelaza ustavili in končali s kolesarjenjem zaradi pluženja oziroma čiščenja ceste z bagerji in kar je napomembneje, srečno in brez težav.

Temperatura na vrhu je prijetnih plus tri stopinje celzija, podprta z močnim vetrom. Kolesarji so tako v teh dneh prevozili nekaj manj kot 1.000 km. V naslednjih dneh si bodo ogledali še nekatere turistične destinacije v Romuniji, tudi grofa Drakulo in njegov grad. Povedo tudi, da so izredno pozitivno presenečeni nad Romunijo v vseh pogledih. To ni Romunija, ki so jo pričakovali pred odhodom. Skratka vredna obiska.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj